Heikki Kovalaisen McLaren-siirto varmistui

Heikki Kovalaisen siirtyminen F1-talli McLarenin palvelukseen ensi kaudeksi vahvistettiin perjantaina. McLarenin toisena kuljettajana jatkaa ensi kaudella Lewis Hamilton. McLarenin tiedotteen mukaan Kovalaisen sopimus on kestoltaan pitkä.

McLarenilta vapautui tallipaikka, kun Hamiltonin tallikaverina ajanut Fernando Alonso siirtyi ensi kaudeksi Renault-talliin, missä Kovalainen kilpaili viime kaudella.

- Kuten aina, halusimme varmistua siitä, että meillä on mahdollisimman kilpailukykyinen kuljettajakaksikko. Uskon, että Lewis ja Heikki muodostavat mahtavan parin, McLarenin toimitusjohtaja Martin Whitmarsh totesi.

Kovalainen aloittaa testit McLarenilla tammikuussa. Hänestä tulee McLaren-tallin historian neljäs suomalaiskuljettaja. Keke Rosberg kilpaili tallissa vuonna 1986, Mika Häkkinen vuosina 1993-2001 ja Kimi Räikkönen 2002-2006.

- Suomalaisena minulla on kunnia seurata Mikan ja Kimin jalanjälkiä. En ole vielä viettänyt paljon aikaa Lewisin kanssa, mutta uskon meidän työskentelevän hyvin yhdessä ja tekevän parhaamme tallin eteen, Kovalainen tuumi.

Kovalainen ei ole tippaakaan huolissaan siitä, että Alonso ei tullut McLarenilla toimeen vaan ajautui riitoihin Hamiltonin ja tallin johdon kanssa.

- Ei ole minun tehtäväni arvioida, mikä meni pieleen Fernandon ja tallin välillä, eikä asia minua kiinnostakaan. Olen iloinen tästä mahdollisuudesta, Kovalainen sanoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat