Kovalainen ei pelkää joutuvansa kakkoskuskiksi

Heikki Kovalainen katsoo, että siirtyminen Renault'lta McLaren-talliin on askel eteenpäin hänen F1-urallaan. Kovalainen antoi ensimmäisen haastattelun McLaren-kuljettajana MTV3 MAXin F1 Extra -lähetyksessä.

- Tätä on pitkään odotettu ja spekulaatiota on ollut suuntaan jos toiseen. Olen tietenkin tyytyväinen siitä, että McLarenin kanssa päästiin yhteisymmärrykseen. Tämä on minulle taas askel eteenpäin uralla, Kovalainen uskoi.

Kovalainen siirsi katseensa McLaren-tallin suuntaan, kun Fernando Alonson tulo Renault-talliin alkoi varmistua.

- Ensimmäinen yhteydenotto McLarenilta tuli monta viikkoa sitten. Minulla oli Renault'n kanssa vielä mahdollisuus jatkaa, mutta siinä vaiheessa kun he tekivät päätöksen Alonson ottamisesta talliin, ruvettiin katselemaan muualle vähän vakavammin. Parin viime viikon aikana on neuvottelut käyty ja hyvä juttu kaikille on, että nyt päästiin yhteisymmärrykseen, Kovalainen kertasi.

Kovalainen uskoo ajavansa McLaren-tallissa ensi kaudella tasavertaisessa asemassa englantilaisen Lewis Hamiltonin kanssa. Hän ei pelkää ajautuvansa tallin sisällä epäsuosioon, kuten Alonso viime kaudella.

- Uskon siihen senkin takia, että McLarenilla on aikaisemminkin kohdeltu kuskeja ihan tasavertaisesti. Uskon, että tänäkään vuonna ongelmat tallin sisällä eivät johtuneet siitä, että kuskit olisivat olleet eriarvoisia. Enemmänkin ne johtuivat siitä, että talli piti kiinni siitä, että molemmilla kuljettajilla on sama kalusto. Tämän vuoden kuskiparilla se ei toiminut kovin hyvin, Kovalainen puntaroi.

"Pidetään pää kylmänä"

Ensi kaudesta on jälleen luvassa kaikkien aikojen suomalainen F1-kausi, kun Kovalainen ja maailmanmestari Kimi Räikkönen ajavat sarjan kahdessa kärkitallissa. Viime kaudella ainoastaan Ferrari ja McLaren ylsivät osakilpailuvoittoihin.

- Totta kai tämä on sen luokan talli, että auto on varmasti hyvä ja tämä on minulle varmasti askel eteenpäin. Kyllähän McLaren on kooltaan ja resursseiltaan aivan eri luokan talli kuin Renault. Toivon totta kai olevani mukana taistelemassa Kimin ja muiden kärkikuskien kanssa, Kovalainen tiivisti.

Hänellä on edessä vielä paljon töitä ennen Australian Melbournessa 16. maaliskuuta ajettavaa avauskisaa.

- Tässä vaiheessa on opittava tuntemaan tallin väki ja työtavat mahdollisimman hyvin. Minun pitää viettää aikaa tehtaalla simulaattorissa ja tutustuttava muutenkin niihin ympyröihin. En vielä mieti Melbournea, vaan nyt täytyy vaan tehdä kaikki mahdollisimman hyvin. Tämän vuoden alulta muistetaan hyvin, että lähdin Melbourneen palkintopalli mielessä ja se oli melkoinen mahalasku, joten pidetään nyt ihan otteet rauhallisina ja pää kylmänä, Kovalainen muistutti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat