Lewis Hamilton avautuu ensi kertaa F1-yllätyssiirrostaan – nosti esiin Michael Schumacherin

F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton teki yllätysliikkeen talvella, kun hän päätti vaihtaa tallia. Hamilton siirtyy ensi viikolla alkavan kauden jälkeen Mercedekseltä Ferrarille. Nyt Hamilton avautuu ensi kertaa siirron syistä ja taustoista.

Ferrari tiedotti helmikuun ensimmäisenä päivänä, että se on tehnyt sopimuksen Hamiltonin kanssa. 39-vuotias brittikuski vaihtaa Maranellon punaisten riveihin kauden 2025 alla.

Hamilton teki Ferrarin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Tämä tuli yllätyksenä, sillä Hamilton teki viime syksynä kahden vuoden jatkon Mercedeksen kanssa.

Hamilton kommentoi ensi kertaa yllätyssiirtoaan F1:n virallisten talvitestien yhteydessä Bahrainissa.

– Tämä on vaikein päätös, minkä olen koskaan tehnyt, Hamilton aloitti.

– Kaikki tietävät sen, että teimme viime kesänä sopimuksen Mercedeksen kanssa. Siinä vaiheessa koin, että tulevaisuuteni on Mercedeksellä.

– Tämä (Ferrari) mahdollisuus tuli ilmi uuden vuoden aikoihin ja päätin tarttua siihen, Hamilton taustoitti.

Hamilton muistutti, että hän on tehnyt yhteistyötä Mercedeksen kanssa jo siitä lähtien, kun hän oli 13-vuotias.

– He ovat aina tukeneet minua ja meillä on ollut ihan uskomaton yhteinen taival. Olemme pystyneet kirjoittamaan historiaa ja se on jotain, mistä koen suunnatonta ylpeyttä.

– Loppupeleissä kirjoitan kuitenkin omaa tarinaani ja tuntui siltä, että nyt on aika aloittaa uusi luku, Hamilton jatkoi.

Hamilton nosti esiin lajin toisen ikonin, Michael Schumacherin. Hamilton myönsi, että hän on unelmoinut siitä, miten hän voisi seurata Schumacherin jalanjälkiä ikonisen tallin riveissä.

Schumacher voitti Ferrarilla yhteensä viisi maailmanmestaruutta. Tuon jälkeen vain Kimi Räikkönen on pystynyt voittamaan kuljettajien mestaruuden Maranellon punaisen orin ratissa.

– Arvelen, että jokainen kuski, joka on nuorempana seurannut lajia, miettii, että millaista olisi kantaa noita värejä. Tai jos miettii vaikka Monzaa ja Italian GP:tä, missä näkee punaisen meren. Sitä vain seuraa haltioituneena. Tuo (Ferrari) on kuitenkin talli, joka ei ole niittänyt sen suurempaa menestystä Michaelin päivien jälkeen. Näen, että tuo tarjoaa upean haasteen.

– Kun olin pieni, pelasin Grand Prix 2 -tietokonepeliä Michaelina ja Ferrarin autolla. Tuo on ollut siitä lähtien unelmani ja olen hyvin innoissani tulevasta, Hamilton summasi.

Lue myös:

    Uusimmat