Heikki Kovalainen paljasti ison suunnitelmansa – "Voihan se olla, että se näyttää huonolta"

Ratakisat taakseen jättänyt Kovalainen on panostanut viime aikoina ralliin. Kaudella 2022 hän ajoi Japanin rallisarjan mestariksi ja tänä vuonna hän lähtenyt kerryttämään kokemustaan myös kotimaisessa rallisarjassa.

Kovalainen on sukkuloinut alkuvuoden aikana rallikisoissa Suomen ja Japanin välillä. Viime viikonloppuna suomussalmelainen kävi pokkaamassa voiton Japanin rallisarjan osakilpailussa Kumakogenissa.

Kansallisten rallisarjojen lisäksi Kovalainen haluaisi ajaa ensi vuonna myös kansainvälisillä erikoiskokeilla.

– Minulla on sellainen ajatus, että olisi kiva ajaa Euroopassa asvalttiralleja Japanin rallisarjan ohella. Soralla ja lumella ajaminen on vielä vaikeaa minulle, ja jos en pääse treenaamaan niillä riittävän paljon, siellä voi olla vaikeaa päästä riittävän hyvään vauhtiin tai minkäänlaiseen vauhtiin. Mutta uskon, että minulla olisi enemmän annettavaa asvaltilla, Kovalainen kertoo MTV Urheilulle.

Kovalainen ajoi ensimmäisen MM-rallinsa Japanissa viime kauden päätteeksi. Vauhti oli kohdallaan, sillä hän otti komean nelossijan WRC2-luokan MM-debyytissään.

– Se osoitti, että pystyn asvaltilla selkeästi parempaan kuin liukkaalla pinnalla. Sen takia olisi kiva kokeilla täällä Euroopassa asvalttikisoja MM- tai EM-sarjassa.

Kovalaisella on tarkkaan mielessä, millaisilla asvalttibaanoilla hän haluaisi päästä mittaamaan vauhtiaan huippukuljettajia vastaan Rally2-luokituksen kalustolla.

– Espanjan MM-rallia ei ajeta tänä vuonna, mutta se olisi aivan optimi. Sellainen rata-autoilijan unelma – leveitä ”kanttareita”, joista melkein voi leikellä, ja muuten selkeää, eikä pysty paljon oikomaan mistään mutkista.

– Mutta on niitä paljon muitakin mielenkiintoisia kisoja. Keski-Euroopan MM-rallissa vedetään asvaltilla ja EM-sarjassa on asvalttikisoja esimerkiksi Unkarissa, Tshekissä ja Kanariansaarilla. Tällaisissa kisoissa olisi kiva koettaa ja vertailla, miltä vauhti näyttäisi asvaltilla kovempia kavereita vastaan. Voihan se olla, että se näyttää huonolta, mutta olisi kiva koettaa, Kovalainen hekottelee.

Näillä näkymin Kovalainen jatkaa Japanin rallisarjassa myös ensi vuonna. Entisen F1-tähden mukaan sarjan taso on hieman koventunut viime vuosina, kun mukaan on tullut uudempaa Rally2-kalustoa.

Autonvalmistaja Toyota panostaa parhaillaan uuden Rally2-autonsa kehitystyöhön myös nousevan auringon maassa, joten kilpailu kiristynee entisestään.

– Toyota on tehnyt paljon töitä sarjan promoamisen eteen. Jari-Mattikin (Toyotan tallipäällikkö Latvala) on käynyt ajamassa siellä näytösajoja pari kertaa. Se on tehnyt hyvää sarjalle.

– Minulla on hyvä paikka siellä. Ensi vuodeksi katsomme todennäköisesti tuoreempaa autoa sinne, jotta saisi hieman paremman auton alle, Kovalainen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat