Heidin auto upposi samaan synkkään vesistöön Äänekoskella, josta lähes 9 vuotta sitten kadonnut Jussi Peltola löytyi: "Uimaan mennessä ei näe omia varpaitaan"

MTV Äänekoskella: Näin paikalliset reagoivat 9 vuotta kateissa olleen Jussi Peltolan löytymiseen –"Kyllähän siinä järkyttyi" 3:04
Katso video: MTV Ääneskoskella: Näin paikalliset reagoivat lähes 9 vuotta kateissa olleen Jussi Peltolan löytymiseen.

MTV Uutiset Live jututti äänekoskelaisia Jussi Peltolan vuoden 2012 katoamisesta.

Äänekoskelaiselle Heidi Turpeiselle Suojoen ylittävä silta on tuttu paikka. Hän on käynyt siellä lapsiensa kanssa uimassa. Vahingoltakaan ei olla vältytty.

–Auto valui järveen ja meni upoksiin nelisen vuotta sitten. Sitä naarattiin pois. Mitä jos samalla olisikin tehty tämä löydös?, Heidi pohtii.

– Se on tosi virtainen paikka. Vesi on pimeää ja synkkää. Uimaan mennessä ei näe omia varpaitaan.

Alueesta kertoo jotain se, että vaikka Heidin auton uppoamispaikka oli tiedossa, niin sen löytäminen ei ollut mutkatonta.

– En yhtään ihmettele, että tätä (Jussi Peltolan) autoa ei ole sieltä löydetty.

Heidi kiittelee vuolaasti Arto ja Antti Suantoa, jotka auton liki yhdeksän vuoden jälkeen löysivät.

– Ihan mahtavaa, että pojat lähtivät etsimään. Joku viitsii ottaa asiakseen. Ei voi kuin kiittää ulkopuolistenkin toimesta.

Voit lukea lisää Suanton veljesten etsintäoperaatiosta ja siinä käytetyistä laitteista täältä.

"Mikä tunne vanhemmilla"

Anne Eriksson muistaa Jussi Peltolan katoamisen. Myös hän nostaa esille auton etsijöiden pyyteettömäksi kuvailemansa auttamisen.

– Kaikki se tietotaito ja jopa omaa rahaa on käytetty muiden auttamiseksi. Tosi hyvä, että maailmassa on sellaisia ihmisiä, Eriksson sanoo.

MTV Uutiset Liven haastattelemilla Anna ja Håkan Erikssonilla on kaksi poikaa.

– Mietin, että jos he olisivat lähteneet ajelemaan mökiltä ja hävinneet matkalla, eikä yhtään tietäisi missä he ovat. Etsittäisiin vaikka kuinka paljon, eikä kuitenkaan löydettäisi. Mikä tunne vanhemmilla on varmasti ollut. Sitä olen monesti miettinyt.

Anna uskoo läheisten olevan helpottuneita mysteerin selvittyä.

– Ajattelen niitä kavereitakin, jotka jäivät mökille. Epävarmuus siitä, mihin kaveri on mennyt. 

Lue myös:

    Uusimmat