Heidi-tytär ei puhunut Dannylle vuosiin, kun suhde Armi Aavikkoon paljastui – tytär kertoo uutuuskirjassa isästään: "Viimeaikaista julkisuutta nuoren tytön kanssa on ehkä hankala ymmärtää"

1:12
Danny: "Kuolema ei ahdista – vanheneminen on etu ja ilo"

Laulaja Dannyn tytär Heidi Lipsanen puhuu uutuuskirjassa isästään.

Laulajalegenda Dannyn tytär Heidi Lipsanen pääsee ääneen uutuuskirjassa Tuntematon Danny (Otava), jonka on kirjoittanut Pirjo Kemppinen.

Dannylle ja hänen ex-vaimolleen Liisa Lipsaselle syntyi avioliiton aikana kolme lasta, tytär ja kaksi poikaa. Avioliiton aikaan Dannyn suhde jo edesmenneeseen missiin Armi Aavikkoon oli laajalti otsikoissa, joka aiheutti ikäviä tilanteita Lipsasten perheessä. Danny kertoo kirjassa, kuinka hänen lapsiaan kiusattiin lehtiotsikoiden vuoksi ja lopulta hän esitteli Armin työkaverinaan jälkikasvulleen.

– Tutustutin heidät Armiin, jotta he ymmärsivät, että kyseessä oli hyvä ja sydämellinen ihminen. Teimme viidestään – Armi, lapset ja minä – myös joitain reissuja esimerkiksi Yyterin hiekkasärkille. He tottuivat siihen, että Armi oli luonnollinen osa perhettä, kuten sihteerini Leilakin.

– Minua kiusattiin isän ja Armi Aavikon suhteesta liikkuneiden juttujen vuoksi. En esimerkiksi voinut mennä kouluun Armin nimipäivänä, koska pelkäsin, miten minua sen vuoksi piinataan. Ne kokemukset ovat varmasti vaikuttaneet siihen, etten ole koskaan kokenut isän julkisuutta ylpeyden aiheena vaan taakkana, tytär Heidi kertoo.

Totuus suhteesta selvisi

Dannyn tytär Heidi Lipsanen kertoo kirjassa, että hänelle selvisi vasta teini-ikäisenä totuus isänsä ja Armi Aavikon suhteesta. Se aiheutti hänessä katkeruutta.

– Armi Aavikko oli elämässämme mukana, mutta hänen ja isän suhteen oikea kuvio selvisi minulle vasta teini-iässä. Olin 16-vuotias, kun yritin puhua siitä isän kanssa. Isä ei suoraan myöntänyt mitään, vaikka kuinka tivasin. Kun käsitin totuuden, olin katkera, enkä puhunut isälle moneen vuoteen, vaikka asuin kotona. Isäkään ei tehnyt asiassa aloitetta. Se oli aika vaikea tilanne, jota minun oli pakko yrittää käsitellä omin päin.

"En hyväksy sitä, että hän puhuu julkisuudessa esimerkiksi avioeronsa syistä"

Heidi kuvailee kirjassa, ettei hänellä ole tiivistä kanssakäymistä isänsä kanssa, mutta heidän suhteensa ei ole kuitenkaan huono. Isä ja tytär soittelevat harvoin, mutta pitävät silloin tällöin yhteyttä sähköpostitse.

– Isällä on aika häilyvä raja yksityisten ja julkisten asioiden välillä, kun minulla se on hyvin selkeä ja ehdoton. Se aiheuttaa joskus ristiriitoja. Sitä arvostan äärettömästi, etteivät isä ja äiti vieneet minua ja veljiäni lapsina julkisuuteen. Se olisi tehnyt kaikesta entistä rankempaa.

– Otan joskus kantaa asioihin, joita isästä kirjoitetaan, ja joista hän puhuu julkisuudessa. Jääräpäänä hän tekee silti juuri kuten haluaa. En ymmärrä ja hyväksy sitä, että hän puhuu julkisuudessa esimerkiksi avioeronsa syistä. Sellaisia asioita on turha vatvoa koko kansan edessä.

Heidi kertoo kirjassa, että hänen isällään on taito johtaa julkisuutta ja esiintyminen on isän elämä.

– Viimeaikaista julkisuutta nuoren tytön kanssa on ehkä hankala ymmärtää, mutta miettiä voi, onko sekin osa hänen laatimaansa käsikirjoitusta. Toisaalta tiedän, että isä tarvitsee apua. Isä ei osaa esimerkiksi laittaa lainkaan ruokaa. On hienoa, että joku pitää hänestä huolta.

Ilmajokelainen Helmi Loukasmäki nousi otsikoihin vuosi sitten kesällä, kun Seiska-lehti uutisoi, että hänellä olisi säpinää Dannyn kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja