Putous 2018 starttaa – he ovat uudet Putous-tähdet

Huippusuositun Putouksen tähtitehtaaseen tammikuussa 2018 astuvat juontaja Roope Salmisen lisäksi näyttelijät Pilvi Hämäläinen, Ernest Lawson, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Alina Tomnikov, Pihla Penttinen ja Kiti Kokkonen.

Ilmiöksi noussut koko perheen viihdeohjelma Putous on piristänyt suomalaisten lauantai-iltoja jo kahdeksan tuotantokauden verran. Vauhdikkaasta suorasta lähetyksestä päästään nauttimaan taas lauantaista 20.1. lähtien, kun kotimainen suosikkiohjelma käynnistyy klo 19.30 MTV3-kanavalla.

Putouksen räiskyvä tähtitehdas uusiutuu kolmella näyttelijällä, kun estradille nousevat Alina Tomnikov, Pihla Penttinen ja Kiti Kokkonen. Juontajana jatkaa Roope Salminen ja kokoonpanossa nähdään myös niin ikään viime kaudelta tutut Ernest Lawson, Pilvi Hämäläinen, Timo Lavikainen sekä Mikko Penttilä.

Näyttelijöiden loihtimat toinen toistaan hulvattomammat hahmot tulevat takuulla koettelemaan katsojien naurulihaksia taas kerran suorien Putous-lähetysten suosikiksi nousseessa sketsihahmokilpailussa. Ohjelmassa nähdään lisäksi tutut osiot Näytön paikasta Viikkokatsaukseen, Putous Junioria unohtamatta.  

Juontaja: Roope Salminen

Viimeistään kuluneen vuoden aikana Roope Salminen on lunastanut paikkansa tämän hetken ykkösjuontajana ja festaritähtenä. Edellinen Putouksen kahdeksas kausi, oma impro-ohjelma, kesän mökkihassuttelut, mainoskampanjat ja tuhansien ihmisten festariyleisölle esiintyminen lujitti tämän herran paikkaan valtakunnan viihdyttäjien kärkisijoilla.

Aikaisemmin häntä on ollut singauttamassa maamme ykkösesiintyjien joukkoon Putouksen lisäksi muun muassa Uuden musiikin kilpailu, EVS ja Tähdet, tähdet.

Intohimonaan Roope keikkailee ja pyörittää edelleen Improvisaatioryhmä Kolinaa yhdessä Ernest Lawsonin kanssa.

Alina Tomnikov

Keisarinnan juonitteleva miniä, Röllin paras ystävä Milli Minninkäinen, kapinoiva nymfi sekä introvertti taiteilija. Tätä kaikkea 29-vuotias Alina Tomnikov on Teatterikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen ollut, mutta nyt hänet nähdään Putouksen uudella kaudella sininen paita päällään.

Allu-lempinimeä totteleva Alina tunnustautuu karkkirakastajaksi, taitavaksi korvapuustitaikuriksi ja voimaeläimenä hän pitää laiskiaista. Jos Alinan ääni kuulostaa tutulta, se johtuu siitä, että hänen dubbaushistoriastaan löytyy esimerkiksi Pokemonia ja Tuhkimoa. Hän on myös Barbien virallinen suomalainen ääni.

Ernest Lawson

Ernest "Erkku" Lawson debytoi suuren kansan edessä edellisellä Putous-kaudella ja voitti heti suomalaiset puolelleen sijoittuen Abdul Tuiskulla hahmokilpailun toiseksi. Nykyään opettajanhommat jäähylle laittanut luokanopettaja on matkalla suomalaistennäyttelijöiden vakiokaartiin, sillä hänet on vuoden aikana nähty esimerkiksi improvisaatio-ohjelmassa Älä jäädy.

Erkku kuuluu myös Suomen suosituimman improvisaatioteatterin, Roope Salmisen johtaman improryhmä Kolinan kärkiensembleen. Hänellä on takanaan satoja improkeikkoja ympäri Suomen, baarien nurkista konserttisaleihin ja aina Hartwall-areenalle saakka.

Kiti Kokkonen

”Muuan Kokkonen” – näin hän itsensä esittelisi, jos isänsä Ere Kokkosen ehdotus olisi mennyt papille läpi. Sen sijaan Muuan tippui pois ja Kiti tuli tilalle. Ja Kitiksi hän esittäytyi, vaikka ala-asteella häntä tituleerattiin lehdissä isänsä pojaksi, kun hänen näyttelemällään hahmolla oli siilitukka.

Ala-asteen, aikuisuuden ja mainostoimistotyöläisyyden jälkeen Kiti Kokkonen palasi kuitenkin alkuperäisen intohimonsa eli teatterin pariin ja on toiminut esimerkiksi taiteellisena johtajana Suomen Komediateatterissa vuodesta 2010. Kitin kynästä on lähtenyt lisäksi aikuisten ja lasten romaaneja sekä näytelmiä, kuten suositut Hevisaurus-musikaalit, joita hän on ollut mukana kirjoittamassa ja joissa on käynyt itsekin vetämässä lohikäärmepuvun ylleen. Uuno- ja Vääpeli Körmy -leffojen lisäksi hänet on nähty Tangelstiinan roolissa kaikissa Onneli ja Anneli -elokuvissa.

Timo Lavikainen

Timo Lavikainen räjäytti potin Putouksen kahdeksannella kaudella omalla hieman epäortodoksisella Isä Nitro -hahmollaan, joka kipusikin hahmokilpailun finaalikolmikkoon. Alun perin tämä Itä-Suomen vilkkusilmä nousi tutuksi 1999 joensuulaisena puuhun jumittuneena rokkivätyksenä Perttu Lepän ohjaamana Pitkä kuuma kesä -elokuvassa.

Tämän jälkeen hän on ollut muun muassa Dome Karukosken luottonäyttelijänä useissa elokuvissa sekä draamassa että erityisesti komedian puolella, joissa hän on ollut miljoonayleisöjen naurattaja Mielensäpahoittajassa ja Napapiirin Sankarit -trilogiassa.

Mikko Penttilä

Ylitorniolaisen ja Meerin grillin safkaa rakastavan Turkka "Stögis" Kuppi -hahmon meille viime Putous-kaudella esitteli porukan ehdoton impro- ja imitaattoriammattilainen Mikko Penttilä. Mikko muistetaan erityisesti kauden hillittömistä Trump-imitaatioistaan, jotka villitsivät kansan ja Twitterin saaden huomiota ulkomaita myöten.

Lapsena toiveammatikseen imitaattorin ilmoittaunut Mikko hallitsee lapsuusajoiltaan edelleen joukon epäsopivia ja erityisesti epärelevantteja poliittisia hahmoja. Imitoinnin lisäksi Mikko harrasti pienenä kansantansseja, koska äiti väitti, että siellä saa pitää tyttöjä kädestä kiinni. Tämä huumoritaituri jatkaa nykyään edelleen keikkailua ja esityksiä Stella Polariksen riveissä. Putouksen lisäksi Mikko tullaan näkemään keväällä muutamassakin eri draamasarjassa.

Pihla Penttinen

”Tee ihan mitä vaan, mutta älä jää lillumaan!”, sanoi isänsä Pihla Penttiselle pienenä. Lilluminen kuitenkin kiinnosti ainakin lapsena jonkun verran, sillä kuusituntisessa Taru Sormusten Herrassa Pihla päätti muiden lapsinäyttelijöiden kanssa jäädä uimaan ja jätti menemättä näyttämölle.

Mutta niin kiinnosti näytteleminenkin. Hesburgerin kassan ja Corona-baarin bilispuolen kautta Pihla pääsi sisälle Teatterikorkeakouluun toisella yrittämällä vuonna 2001. Valmistumisensa jälkeen hän on esiintynyt muun muassa Helsingin ja Turun kaupunginteattereissa, Kansiksella ja Q-teatterissa. Ryhmäteatterissa hän on ollut mukana kaikissa kiitellyissä Eduskunta-sarjoissa ja kuuluu Mikko Penttilän ohella Stella Polariksen vakionaurattajiin

Pilvi Hämäläinen

​​​​​​​

Tämä omien sanojensa mukaan “karjalalainen ankeuttaja” ilahdutti suomalaisia edellisellä Putous-kaudella niin paljon, että vei Aina Inkeri Ankeinen -hahmollaan koko kilpailun voiton. Onko kaiken aina pakko muuttua? Oi Luoja, minkä takia? Suosikkini! Nämä hokemat kulkivat koko kansan suussa, kun Suomen epätyytyväisin ihminen ja hänen asenteensa sulattivat katsojien sydämet.

Viimeisimmän Putous-kauden jälkeen Pilvi Hämäläinen onkin keikkaillut Aina Inkerillä ahkerasti ympäri Suomea ja levittänyt tämän “positiivista perussanomaa”. Vahvuuksikseen Pilvi luettelee muun muassa uhkakuvien lietsonnan ja ankeutuksen, sekä Karjalaisen iloisuuden eli myös ankeutuksen. Nähtäväksi siis jää kuinka iloisella hahmolla hän astelee seuraavan Putous-kauden studioon. 

Putous starttaa MTV3-kanavalla lauantaina 20.1. klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja