Hei hei talvi: Nyt lähtee etelän lumipeite hupenemaan – Poliisi: "Tiet liukkaat, rekat vaikeuksissa"

Aamun aikana on tapahtunut useita kolareita ja ulosajoja, joissa huonon ajokelin epäillään olevan ainakin yhtenä tekijänä. 

Esimerkiksi Porvoossa raskas ajoneuvoyhdistelmä suistui rajusti ulos moottoritieltä aamuseitsemän aikaan. Rekka ei pysähtynyt Porvoonväylän keskialueelle, vaan päätyi vastaantulijoiden kaistalle.

Kuopiossa henkilöauto ja rekka-auto törmäsivät kesken kiireisimmän aamuruuhkan, mikä ruuhkautti aamuliikenteen moottoritiellä pahasti. Leppävirralla Pohjois-Savossa tapahtui puoli kahdeksan maissa henkilöauton ja koululaiskuljetuksessa olleen taksin kolari.

Itä-Uudellamaan poliisi tiedottaa muun muassa sosiaalisen median tileillään erittäin huonosta ajokelistä.

– Sankka lumisade ja tiet liukkaat. Rekat vaikeuksissa ainakin tie 7:llä, poliisi kirjoittaa Twitterissä.

Forecan mukaan aamulla maan itäosassa tulee lumi- tai räntäsateita, mutta päivällä sää on pilvistä ja enimmäkseen poutaista.

Päivälämpötila on muutamia asteita plussan puolella, mikä tarkoittaa ensimmäisiä hyvästejä etelän runsaalle lumipeitteelle. Huomenna aamulla Suomen etelä- ja keskiosassa tulee vesi- ja räntäsateita ja lämpötila kohoaa jo viiteen asteeseen.

– Keskiviikkopäivästä on tulossa pilvisen harmaa, poutainen kuitenkin. Aurinko ei juuri missään paista, ehkä läntisessä Lapissa voi aurinko pilkahtaa, MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo.

Jokelan mukaan sateet voivat viedä eteläisestä Suomesta lumet, mutta vastapainoksi Lappiin lunta on satamassa lisää.

Itärajalla ja Lapissa lämpötila on tänään muutaman asteen pakkasen puolella, käsivarressa sää selkenee ja pakkanen kiristyy 5 ja 10 asteen välille.


Lue myös:

    Uusimmat