Heath Ledgerin isä avautuu rajusti poikansa kuolemasta: “Se oli hänen oma syynsä”

Australialaisnäyttelijä Heath Ledger menehtyi yliannostukseen vuonna 2008.

Näyttelijä Heath Ledger löydettiin kasvot alaspäin hänen kotoaan New Yorkista tammikuussa 2008. Hänen verestään löytyi tappava määrä oksikodonia, diatsepamia, hydrokodinia ja doksilaminia.

Ledgerin isä Kim Ledger paljastaa tuoreessa haastattelussa, että Ledgerin Katie-sisko oli anellut veljeltään, ettei tämä sekoittaisi unilääkkeitä ja opioideja keskenään vain hetkeä ennen tähden traagista kuolemaa.

Kim Ledger toteaa, että hänen mielestään Heathin kuolema oli hänen oma syynsä.

– Hän kurkotti kohti lääkkeitä ja nieli ne. Ketään muuta ei voi syyttää siinä tilanteessa. Sitä on vaikeaa hyväksyä, koska rakastin häntä niin paljon ja olin niin ylpeä hänestä.

– Hänen siskonsa oli vasta varoittanut häntä ottamasta reseptilääkkeitä unilääkkeiden kanssa. Hän vain sanoi ”Katie, Katie, olen kunnossa, tiedän, mitä teen”. Hänellä ei ollut kuitenkaan aavistustakaan, Kim Ledger muistelee.

Kim Ledger uskoo, että hänen poikansa kohtaloksi koitui se, ettei Heathilla ollut aikaa tauolle tai sairauksille.

– Hän matkusteli paljon ja saattoi aina vain piipahtaa lääkärillä. Kun kyseessä on tunnettu ihminen, lääkäri kysyy usein, että mitä haluat, eikä mitä tarvitset. Näyttelijöiden paine on niin valtava. Vaikka kropassa tuntuisi pahalta, sitä ottaa vain lisää lääkkeitä ja jatkaa.

– Niin kävi myös Heathin kohdalla. Hänen piti palata seuraavana päivänä kuvaamaan. He kuvasivat yöllä, kun oli hyytävän kylmä ilma. Hän sairastui flunssaan, joka ei vain talttunut, mutta hän halusi saada elokuva pakettiin, Kim Ledger kertoo.

Nykyään Kim Ledger haluaa kampanjoida kipulääkkeiden haitoista ja johtaa hyväntekeväisyysjärjestöä, joka tutkii esimerkiksi australialaisten kipulääkkeiden käyttöä.

Lähde: DailyMail

Lue myös:

    Uusimmat