Mainos

"He pelastivat henkemme" – Kaksi naista ja kaksi koiraa ajelehtivat viisi kuukautta haaksirikkoisina Tyynellämerellä

Yhdysvaltojen laivasto on pelastanut kaksi naista rikkoutuneelta purjeveneeltään keskeltä valtamerta. Naiset koirineen olivat ajelehtineet moottorin vaurioiduttua lähes viisi kuukautta, kertoo CNN.

Jennifer Appel ja Tasha Fuiava sekä kaksi koiraa, Zeus ja Valentine, pelastettiin keskiviikkona. Yhdysvaltalaisnaiset olivat lähteneet purjehtimaan Havaijilta Tahitille viime keväänä. Toukokuun 30. oli kuitenkin ryhmälle kohtalokas päivä huonon sään hajotettua purjeveneen moottorin.

Naiset päättivät kuitenkin jatkaa suunniteltua purjehdustaan, mutta laivaston tiedotteen mukaan olivat eksyneet kurssiltaan. Kaksi kuukautta myöhemmin kaksikko alkoi tehdä päivittäisiä hätäkutsuja – heidän olisi pitänyt tähän mennessä jo olla perillä Tahitilla.

Matkalaiset olivat kuitenkin jo liian etäällä muista veneistä tai satama-asemista eikä kutsuja enää kuultu.

– Apua ei ole saatavilla, koska sijaitset keskellä-ei-mitään, Tasha Fuiava lausui.

Jennifer Appel luonnehti tilannetta hyvin masentavaksi ja todella toivottomaksi.

– Teet mitä voit, sillä mitä sinulla on. Muuta mahdollisuutta ei ole, hän totesi.

Naiset selviytyivät suodattamalla vettä ja runsaan kuivamuonavarastonsa turvin eli kaurahiutalein, pastan ja riisin voimalla. Myös molemmat koirat ovat yhä hengissä.

Kalastusalus hälytti rannikkovartioston

Taiwanilainen kalastusalus havaitsi vaurioituneen purjeveneen sen seilattua miltei viisi kuukautta vesillä tietämättömillä. Vene löytyi noin 900 mailia Japanista kaakkoon, toisin sanoen tuhansien mailien päässä Tahitilta.

Kalastusalus ilmoitti asiasta rannikkovartiostolle. Yhdysvaltojen laivaston alus USS Ashland tavoitti purjeveneen keskiviikkoaamuna.

– Yhdysvaltain laivasto auttaa kaikkia eksyneitä merenkulkijoita kaikista kansallisuuksista ja minkälaisissa tilanteissa tahansa, sanoi kommodori Steven Wasson, USS Ashland'n komentava upseeri.

Laivaston julkaisemassa videossa hurmioitunut nainen tervehtii auttajiaan lentosuukoin ja koirat Zeus ja Valentine haukkuvat innostuneina keltaisissa pelastusliiveissään.

– Luojan kiitos, meidät pelastettiin, Applen kerrotaan sanoneen.

Purjevene todettiin merikelvottomaksi ja se on edelleen merellä tuuliajolla. Jennifer ja Tasha matkustavat USS Ashland'n mukana seuraavaan satamaan saakka.

– Olen kiitollinen heidän palveluksistaan maatamme kohtaan. He pelastivat henkemme. Ylpeys ja hymyt kasvoillamme, kun näimme (laivaston) horisontissa, olivat sulaa helpotusta, lausui Appel Yhdysvaltojen laivaston tiedotteen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.