Mainos

19-vuotias selvisi yksin avomerellä 49 päivää, vaipui epätoivoon alusten ajaessa ohi huomaamatta häntä – "Luulin kuolevani"

0:48

Aldi Novel Adilang, 19, työskenteli yksin pienellä kalastusaluksella, kun kova tuuli kiskaisi purren irti kiinnityksistään avomerelle tuhansien kilometrien päähän kotoa. 

Indonesialainen 19-vuotias nuorimies selvisi yksin 49 vuorokautta Tyynellä valtamerellä pienessä puisessa kalastusaluksessa. Nuoren miehen uskomattomasta selviytymisestä merellä ovat uutisoineet muiden muassa The Jakarta Post ja The Guardian

Aldin työnkuva on kenties yksi yksinäisimmistä; nuorimies työskentelee yksin pienessä kelluvassa paatissaan tarkoituksenaan pyydystää kaloja noin 125 kilometrin päässä rannikosta. The Jakarta Postin haastatteleman pojan isän mukaan poika on työskennellyt yksin merellä 16-vuotiaasta. 

Viikoittain joku pojan työllistämästä yrityksestä saapui keräämään pojan pyydystämät kalat. Samalla Aldille toimitettiin ruokaa, vettä ja polttoainetta. 

Useat mediat ovat kirjoittaneet ja julkaisseet kuvia tapaukseen liittyen. 

Alus oli kiinnitetty pitkällä köydellä kiinni poijuihin. Kuitenkin heinäkuun puolivälissä tuuli kävi kiinnityksiä vahvemmaksi, ja vei paatin mukanaan pois Manadon rannikkokaupungin lähivesiltä. 

Vain parin päivän muonat mukana

Nuorellä miehellä oli mukanaan ruokavaroja vain muutamiksi päiviksi. Mediatietojen mukaan Aldi selvisi pitkästä yksinäisestä jaksostaan merellä kaloja pyydystämällä, polttamalla puuta kalastuspaatistaan, ja juomalla merivettä vaatteidensa läpi minimoidakseen suolan määrän. 

Nuorimies on kertonut julkisuuteen olleensa toiveikas suurten alusten ohittaessa hänet, mutta mielialansa laskeneen synkkiin vesiin, kun mikään aluksista ei huomannut häntä. Aldi harkitsi jopa itsemurhaa, mutta muisti vanhempiensa ohjeen rukoilla epätoivon hetkellä, kertoo The Guardian. 

– Luulin kuolevani merelle, nuorimies kertoo indosialaisuutissivuston haastattelussa. 

10 alusta lipui ohi

Yhteensä 10 suurta alusta ohitti Aldin ennen kuin Panaman lipun alla seilaava alus noukki nuorukaisen kyytiinsä Guamin saaren lähettyviltä 31. elokuuta. 

Aldi oli tällöin jo niin heikossa kunnossa, että hän ei meinannut pystyä pitämään kiinni köydestä, jonka miehistö heitti hänelle saadakseen vedettyä hänet alukseen. 

Nyt nuorImies on takaisin kotonaan Manadon rannikkokaupungissa Indonesiassa. Viranomaistietojen mukaan hän on hyvässä kunnossa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.