He ovat maailman rikkaimmat naiset − huh, mitkä omaisuudet!

Forbesin tuoreen listauksen mukaan maailman kahdenkymmenen rikkaimman naisen yhteenlaskettu omaisuus on arvoltaan huikeat 232 miljardia dollaria. Valtaosa rahasta on perittyä, vain yksi naisista on ansainnut omaisuutensa itse.

1. Christy Walton, 56, (ja perhe)

Omaisuus: 26,5 miljardia dollaria

Christy Walton peri valtavan omaisuuden, kun hänen puolisonsa John Walton menehtyi vuonna 2005 lentokoneonnettomuudessa. Suvun miljardit tulevat pääosin vähittäismyyntiin keskittyvästä Wal-Mart -kauppaketjusta, jonka perustivat Christyn appiukko Sam Walton ja tämän veli James vuonna 1962.

2. Liliane Bettencourt, 88

Omaisuus: 23,5 miljardia dollaria

Ranskan rikkain nainen on ranskalaisen kosmetiikkajätti L'Orealin perijätär. Yrityksen perusti Liliane Bettencourtin edesmennyt isä. Rikkauksien takana muhii mehevä perheskandaali, jonka myötä Bettencourt ja hänen tyttärensä haastoivat toisensa oikeuteen.

3. Alice Walton, 61

Omaisuus: 21,2 miljardia dollaria

Listan kolmanneksi sijoittuu toinen Wal-Mart -kauppaketjun perijätär, Alice Walton, edesmenneen Sam Waltonin tytär. Tänä päivänä Wal-Mart työllistää yli 2,1 miljoonaa ihmistä ja tuottaa huikeat 405 miljardia dollaria.

4. Iris Fontbona (ja perhe)

Omaisuus: 19,2 miljardia dollaria

Kiinalainen Iris Fontbona on edesmenneen miljardööri Andronico Luksicin toinen vaimo. Perheyritys hallitsee Antofagaa, yhtä maailman suurimmista kuparikaivoksista. Rahaa ropisee myös virvoitusjuoma- ja lomabisneksistä.

5. Susanne Klatten, 48

Omaisuus: 14,6 miljardia dollaria

Saksalainen Susanne Klatten on henkilöautoja ja moottoripyöriä valmistavan BMW:n perijä. Edesmennyt isä Herbert Quandt pelasti yrityksen konkurssilta 1960-luvulla. Klatten on perinyt myös 50 prosentin osuuden kemikaalivalmistaja Altanasta ja saanut sittemmin täysomistuksen.

6. Birgit Rausing, 87, (ja perhe)

Omaisuus: 14 miljardia dollaria

Ruotsalainen Birgit Rausing peri kolmen lapsensa kanssa kartonkisia juoma- ja elintarvikepakkauksia valmistavan Tetra Laval -yhtiön, kun hänen miehensä GadRausing menehtyi vuonna 2000. Yhtiö työllistää 31 000 ihmistä 165:ssä maassa.

7 Anne Cox Chambers, 91

Omaisuus: 13,4 miljardia dollaria

Anne Cox Chambers on edesmenneen James M. Coxin, Cox Enterprises -yhtiön perustajan, tytär. Tänä päivänä Cox Enterprises käsittää kaapeliyhtiön, 17 päivittäissanomalehteä, 15 tv-asemaa ja 86 radioasemaa sekä autoliiketoimintaa.

8. Savitri Jindal, 61

Omaisuus: 13,2 miljardia dollaria

Intialainen Savitri Jindal on monialayritys O.P. Jindal Groupin puheenjohtaja. Yhtiön perusti Jindalin edesmennyt mies Om PrakashJindal, joka menehtyi vuonna 2005 helikopterionnettomuudessa. Käytännössä bisnestä pyörittää pariskunnan neljä poikaa.

9. Abigail Johnson, 49

Omaisuus: 11,3 miljardia dollaria

Abigail Johnson hallitsee isänsä Nedin kanssa Amerikan suurinta sijoitusrahastoa, Fidelity Investmentsia. Huhujen mukaan "Abby" tulee olemaan vielä jonain päivänä isänsä manttelinperijä.

10. Jacqueline Mars, 71

Omaisuus: 10 miljardia dollaria

Edes lama ei ole nujertanut kuluttajien uskollisuutta Mars Incorporated -yhtiön menestystuotteille: suklaalle (mm. Snickers, Milky Way ja M&M) sekä eläinten ruoalle (Pedigree). Isoisä Frank Mars aloitti suklaan valmistamisen omassa keittiössään vuonna 1911. Nyt yhtiötä hallitsee jo kolmas sukupolvi.

Lähde: Forbes.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja