He eivät ole enää täällä – nämä Harry Potter -elokuvissa ikimuistoisesti näytelleet ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen

0:47
Tiesitkö tästä iPhone-kikasta? Näin ohjaat puhelinta kuin Harry Potter

Moni näyttelijä loisti valitettavasti ja surullisesti poissaolollaan Harry Potter -elokuvien 20-vuotissyntymäpäivän kunniaksi julkaistussa erikoislähetyksessä.

Ensimmäisen Harry Potter -elokuvan, Harry Potter ja Viisasten kivi ilmestymisestä tuli kuluneeksi marraskuussa 20 vuotta. 

20-vuotisjuhlan kunniaksi HBO-suoratoistopalvelussa julkaistiin erityisohjelma Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, jossa useat kahdeksassa Harry Potter -elokuvassa mukana olleet näyttelijät ja tuotannon jäsenet kävivät läpi poikkeuksellisen saagan luomista ja tuomista valkokankaille. 

Oli kuitenkin useita, jotka loistivat poissaolollaan. Moni Harry Potter -elokuvissa ikonisenkin roolin tehnyt näyttelijä on elokuvien julkaisun jälkeen menehtynyt – jotkut vanhempina luonnollisesti, jotkut nuorempina sairauden tai onnettomuuden seurauksena. 

Keräsimme kokoon listan näyttelijöistä, jotka eivät ole enää täällä, mutta elävät rooliensa kautta ikuisesti valkokankailla. 

Richard Griffiths

Harry Potterin ilkeää setää Vernon Dursleyta näytteli Richard Griffiths, joka menehtyi vuonna 2013 sydänleikkausta seuranneisiin komplikaatioihin. Griffiths oli kuollessaan 65-vuotias. 

– Richard oli rinnallani kahden urani tärkeimmän hetken aikana. Olin ylpeä saadessani tuntea hänet, Harry Potteria näytellyt Daniel Radcliffe totesi BBC:n julkaisemassa lausunnossa Griffithsin kuoleman aikaan. 

Richard Harris

Ensimmäisenä Dumbedorena, eli Tylypahkan rehtorina, nähtiin kahden ensimmäisen Harry Potter -elokuvan aikana Richard Harris. Näyttelijä menehtyi vuonna 2002 Hodgkinin tautiin. Hän oli kuollessaan 72-vuotias. 

Rooliin astui Harrisin jälkeen Michael Gambon, joka näytteli Dumbledorea kaikissa lopuissa Harry Potter -elokuvissa. 

Helen McCrory

Narcissa Malfoyta, eli Draco Malfoyn äitiä ja Lucius Malfoyn vaimoa esittänyt Helen McCrory menehtyi vuonna 2021 syöpään. McCrory oli 52-vuotias. 

Ilmoituksen näyttelijän kuolemasta teki McCroryn aviomies Damian Lewis

– Sydämeni on murtunut ilmoittaessani, että sankarillisen taistelun päätteeksi syöpää vastaan, kaunis ja voimakas nainen joka tunnettiin Helen McCroryna on menehtynyt rauhallisesti kotonaan, ystäviltä ja perheeltä saadun rakkauden aallon ympäröimänä, Lewis kirjoitti Twitterissä julkaisemassaan lausunnossa. 

– Hän kuoli samoin kuten eli. Pelottomasti. Luoja, että rakastamme häntä ja tiedämme, kuinka onnekkaita olemme, kun hän oli elämässämme. Hän loisti niin kirkkaasti. 

Alan Rickman

Severus Kalkarosta kaikissa Harry Potter -elokuvissa esittänyt Alan Rickman menehtyi haimasyöpään vuonna 2016. Kuollessaan Rickman oli 69-vuotias. 

– Hän oli perheensä ja ystäviensä ympäröimä, Rickmanin perhe kertoi lausunnossaan ilmoittaessaan näyttelijän kuolemasta. 

Elokuvissa Hermione Grangeria näytellyt Emma Watson julkaisi Rickmanin kuolinuutisen jälkeen muistokirjoituksensa näyttelijästä Facebookissa. 

– Olen erittäin surullinen kuultuani Alanista tänään. Tunnen olevani niin onnekas saatuani työskennellä ja viettää aikaa niin erityisen miehen ja näyttelijän kanssa. Kaipaan todella keskustelujamme. Lepää rauhassa Alan. Rakastamme sinua, Watson kirjoitti tekstissään. 

Verne Troyer

Näyttelijä Verne Troyer ei toiminut oman hahmonsa äänenä, mutta hän esitti elokuvassa Harry Potter ja Viisasten kivi Lujahaka-nimistä maahista. Myöhemmissä elokuvissa Lujahakana nähtiin hahmolle äänenkin antanut Warwick Davis

Troyer menehtyi vuonna 2018 ollessaan 49-vuotias. Puoli vuotta näyttelijän kuoleman jälkeen Troyerin ilmoitettiin tehneen itsemurhan. Kuolinsyyn kerrottiin olleen alkoholimyrkytyksen jälkioireet. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Robert Hardy

Vuonna 2017 taikaministerinä Harry Potter -elokuvissa tunnettu Cornelius Toffee eli näyttelijä Robert Hardy menehtyi 91-vuotiaana. Hardy nähtiin mukana neljässä Harry Potter -elokuvassa. 

John Hurt

Taikasauvojen tekijää Ollivanderia tulkinnut John Hurt nähtiin ensimmäistä kertaa Harry Potter -maailmassa elokuvassa Harry Potter ja Viisasten kivi, ja palasi rooliinsa elokuvissa Liekehtivä pikari sekä Kuoleman varjelukset-duon osissa.

Hurt menehtyi vuonna 2017 ollessaan 77-vuotias. Harry Potter -kirjailija J. K. Rowling muisteli tuolloin edesmennyttä näyttelijää sosiaalisessa mediassa. 

– Olen niin surullinen kuullessani, että valtavan lahjakas sekä erittäin rakastettu John Hurt on kuollut. Ajatukseni ovat hänen perheensä ja ystäviensä luona. 

Timothy Bateson

Timothy Bateson toimi Oljo-kotitontun äänenä elokuvassa Harry Potter ja Feeniksin kilta. Hän menehtyi vuonna 2009 ollessaan 83-vuotias. Batesonin kuoleman jälkeen Oljon äänenä kuultiin Simon McBurney elokuvassa Harry Potter ja Kuoleman varjelukset osa 1

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Robert Knox

Ennen kuin Harry Potter ja Puoliverinen prinssi -elokuvaa nähtiin edes televisiossa, joutui 18-vuotias näyttelijä Robert Knox puukotetuksi Lontoossa vuonna 2008. Knox, joka esittää elokuvassa Korpinkynsi-tuvan opiskelijaa Marcus Belbya, oli rientänyt auttamaan pikkuveljeään lontoolaisen baarin ulkopuolelle, jossa raivostunut 22-vuotias Karl Bishop päätyi puukottamaan viittä ihmistä kymmenen kertaa keittiöveitsillä. 

Bishop puukotti viidesti Knoxia, joka menehtyi vammoihinsa myöhemmin samana yönä lontoolaisessa sairaalassa. Knoxin oli tarkoitus esiintyä myös tulevissa Harry Potter -elokuvissa pienessä sivuroolissa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Dave Legeno

Ihmissusi Fenrir Harmaaselkää näytellyt Dave Legeno menehtyi vuonna 2014 viranomaisten mukaan lämpöhalvaukseen. 50-vuotiaana menehtynyt Legeno löydettiin Kalifornian Kuolemanlaakson syrjäisestä sijainnista paikalle sattuneiden vaeltajien toimesta. Legenon kuolemaa pidetään onnettomuutena eikä siinä epäillä tapahtuneen rikosta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hazel Douglas

Näyttelijä Hazel Douglas nähtiin elokuvassa Harry Potter ja Kuoleman varjelukset osa 1 Bathilda Bagshotin, Taikuuden historia -kirjailijan roolissa. Douglas kuoli 92-vuotiaana vuonna 2016. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jimmy Gardner

Bussikuski Ernie Ryskyä esittänyt Jimmy Gardner nähtiin saagan kolmannessa osassa Harry Potter ja Azkabanin vanki. 

Gardner menehtyi vuonna 2010 ollessaan 85-vuotias. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Elizabeth Spriggs

Mikäli Tylypahkassa mieli päästä sisälle Rohkelikkojen torniin, piti kertoa Lihavalle Leidille oikea salasana. Lihavaa Leidiä tulkitsi näyttelijä Elizabeth Spriggs, joka kuoli vuonna 2008 ollessaan 78-vuotias. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja