Hawkissa moottorihäiriö – Oulussa pelättiin iltapäivällä lento-onnettomuutta

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos valmistautui tänään ilmaliikenneonnettomuuden uhkaan, kun Ilmavoimien harjoitushävittäjä Hawkin moottorihäiriöstä ilmoittava merkkivalo syttyi.

Hätäkeskus sai hälytyksen ilmaliikenneonnettomuuden uhasta kello 17.06. Paikalle lähetettiin viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja lisäksi ensihoidon yksiköitä.

Päivystävä palomestari kertoo, että hyvin nopeasti kävi selväksi, että kone onnistuu laskeutumaan ongelmitta Oulun lentokentälle, joka sijaitsee Oulunsalossa.

– Olimme yhteydessä sekä ilmavoimiin että lentokentän pelastuspäällikköön ja nopeasti selvisi, että Hawk pysti laskeutumaan ihan normaalisti. Mitään vahinkoa ei sattunut kenellekään. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan.

Kone laskeutui ongelmitta. Pelastuislaitoksen tietojen mukaan koneessa oli yksi ihminen.

Hävittäjä osallistui parhaillaan eri puolilla maata käynnissä olevaan Ilmavoimien Ruska 19 – pääsotaharjoitukseen. Harjoituksen taisteluvaihe on ollut parhaillaan käynnissä ja päättyy huomenna.

Harjoitukseen osallistuu yli 4500 henkilöä ja noin 60 lentokonetta. Harjoituksessa on mukana myös Ruotsin ilmavoimien Gripen-hävittäjiä.

Lue myös:

    Uusimmat