”Hävetkää!” HJK:n ja HIFK:n pelaajien törkykäytös paljastui – Yle: rikkovat koronamääräyksiä

5:38
C Moren Urheilusuora esitteli suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden toivot.

Ylen mukaan HJK:n ja HIFK:n pelaajat ovat rikkoneet hallituksen asettamia koronavirusmääräyksiä. Toiminta on herättänyt välittömästi kritiikkiä lajipiireissä.

HJK:n ja HIFK:n pelaajia on ollut mukana Helsingin Töölössä pelattavissa parikymmenen hengen minipeleissä.

Toiminta sotii Suomen hallituksen määräämiä linjauksia vastaan. Hallitus on asettanut Suomeen yli 10 hengen kokoontumiskiellon koronaviruksen leviämisen pelossa.

Töölössä harjoitelleet pelaajat eivät halunneet kommentoida asiaa.

– Meitä on kuitenkin yli kymmenen, eikä se näyttäisi nyt kovin hyvältä, yksi pelaajista sanoi, kieltäydyttyään haastattelusta.

HJK:n ja IFK:n pelaajien toimet eivät ole herättäneet hurraa-huutoja niin seurojen sisällä kuin muualla.

IFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perrett kertoi laittaneensa paimenkirjeen seuran ammattipelaajille ja junioripelaajille määräyksistä ja niiden tottelemisesta.

Viime vuonna KuPSin riveissä Suomen mestaruutta juhlinut Petteri Pennanen esitti huolensa sosiaalisen median puolella.

– Tätä menoa on turha haaveilla, että esimerkiksi Veikkausliiga pääsisi alkamaan ihan hetkeen... Luulisi pelaajia itseäkin kiinnostavan enemmän viralliset pelit, joukkueen harjoitukset ja terveys, Pennanen ihmetteli.

– Jos rajoituksia lisätään tai niitä pidennetään, syy on selvä. Itsekkyys. Josta nämä jutussa nimeämättömät "joukkuepelaajat" ovat malliesimerkki. Hävetkää! KuPS-legenda Ilja Venäläinen kritisoi.

Veikkausliigakauden oli määrä käynnistyä 11. huhtikuutta. Uutta alkamisaikaa ei ole vielä päätetty, vaan Veikkausliiga pyrkii käynnistymään kauden mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun rajoitustoimet on purettu ja viranomaiset ovat antaneet luvan suurten yleisötapahtumien järjestämiselle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja