Mainos

Hautala vaihtaa valtaosan Finnairin hallituksesta

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala vaihtaa kuusi Finnairin hallituksen jäsentä. Bonuskohussa viime päivinä ryvettyneestä kahdeksanhenkisestä hallituksessa vaihdetaan ne jäsenet, jotka olivat tekemässä päätöksiä johdon sitouttamisbonuksista.

Hallituksen jäsenet eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas ja vuorineuvos Harri Kerminen saavat jatkaa tehtävässään.

Hautala on antanut Finnairin omistajaohjauksesta vastaavan finanssineuvos Jarmo Väisäsen tehtäväksi kutsua yhtiön osakkeenomistajien nimitystoimikunta nopeasti koolle ja valmistella uusi ehdotus hallituksen kokoonpanoksi pian pidettävään yhtiönkokoukseen.

– Lähdetään etsimään sellaisia henkilöitä, jotka ovat liiketaloudellisesti kompetentteja. On aika laajentaa rekrytointipohjaa, Hautala sanoi.

Finnair maksoi salassa johdolleen lähes kolmen miljoonan bonukset vuosina 2009-11, jotta nämä pysyisivät yhtiössä. Bonuksia sai kaikkiaan 18 johtajaa. Samalla yhtiö teki tappiota ja laski henkilöstön palkkoja viidellä prosentilla.

Vehviläisen bonus oli liikaa

Hautalalle viimeinen pisara oli kuitenkin eilen julki tullut tieto, jonka mukaan Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sai niin sanotun allekirjoitusbonuksen siirtyessään Finnairille.

180 000 euron bonuksella haluttiin kompensoida hänen menettämiään palkkioita Nokia Siemens Networksin johtajan tehtävistä.

– Finnair on joutunut viimeisen kuukauden aikana useiden erilaisten julkisuuskohujen kohteeksi. Yhtiön uskottavuus ei kestä enää yhtään uutta tietoa tai epäilystä siitä, että asioita olisi salailtu tai että tiedottamisessa olisi tingitty avoimuuden vaatimuksesta, Hautala sanoi tiedotustilaisuudessa.

Finnairin matkustamohenkilöstöä edustava Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys on parhaillaan koolla pohtimassa, jatkaako se yhä säästöneuvotteluja Finnairin kanssa.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 15.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.