Mainos

Hautakiven pala katukiveyksessä hämmentää – "Olisi laittanut edes niin, ettei vuosiluku näy"

Espoolaista Mia Jurvasta odotti hämmentävä näky hänen lähtiessään kotoaan Suurpellossa. Ylittäessään katua hänen silmiinsä osui näet hyvin poikkeuksellinen katukivi.

– Olin että "herranjestas, tuossahan on hautakiven palanen", hän kertoo MTV Uutisille.

Kivi oli kohdassa, missä mukulakivet erottavat autokaistat. Kivi oli hänen mukaansa heti ensimmäisen liikenneympyrän jälkeen Suurpeltoon tultaessa.

– Mutta mitä ihmettä se tekee Espoossa mukulakivikadulla, hän kysyy.

Jurvanen otti kivestä kuvan ja laittoi Facebookiin. Julkaisun yhteydessä hän ihmetteli, ettei hautakiveä voi katukiveykseen laittaa. Facebookissa eräs kertoikin pian, että hautakivet menevät uusiokäyttöön, jos niitä ei huolleta. Tämä saattaa olla syy kiven päätymisestä osaksi katua.

Vuosiluku ja kuukausi luettavissa

Kiven kaiverruksesta on luettavissa kirjaimen osia ilmeisesti henkilön sukunimestä, minkä lisäksi siinä selvästi näkyy henkilön synnyin- tai kuolinaika kesäkuussa vuonna 1977.

– Joku omainenhan sen voisi siitä bongata, Jurvanen pohtii.

Hän myös pohtii, mitä kiveä katuun asettanut ihminen on mahtanut pohtia pyöritellessään hautakiven palasta kädessään ennen katuun laittamista.

– Olisi laittanut edes niin, ettei vuosiluku näy. Kivi erottuu mustana hyvin muista, Jurvanen sanoo.

"Oletettavasti kyseessä harmillinen kömmähdys"

Espoon teknisen keskuksen rakennuttajapäällikkö Hannu Lehtikankareen mukaan kyseinen tieosuus on ollut kivetettynä jo useita vuosia. 

– Oletettavasti kyseessä on harmillinen kömmähdys, jossa tekstipuoli on jäänyt päälle päin. Toki voihan kiveystä laittanut olla nähnyt tässä huumoriakin, mutta eihän tämä sopivaa ole eikä katukiveykseen kuuluvaa. 

Lehtikankareen mukaan hautakiven palaselle ei olla näillä näkyminen tekemässä mitään.

– Mietitään nyt hetki. Jos se jonkun mieltä suuremmin pahoittaa, kyllä se voidaan korjata. Aika vähän siinä tekstiä kuitenkin näkyy, joten todennäköisesti ketään ei ole tunnistettavissa. Ainakaan toistaiseksi palautetta ei ole vielä minun korviini kuulunut.

Lehtikankareen mukaan seurakunnat poistavat tarpeettomiksi jääneitä hautakiviä uusiokäyttöön. 

 – En tiedä, mistä juuri tuon tieosuuden kivet ovat peräisin. Yleensä hautakivet murskataan niin pieniin osiin, ettei niihin jää näkyville tekstejä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.