Haussa edullinen vuokramökki kesäksi? Näin onnistaa

Keskimääräinen viikkohinta suomalaiselle vuokramökille lähentelee jo tuhatta euroa, mutta pienemmälläkin budjetilla on mahdollista tehdä löytöjä – etenkin jos on varaa tinkiä varustelutasosta ja sijainnista.

Suomen edullisimmat vuokramökit löytyvät Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuun seudulta ja Lapista.

– Kysytyimmät kohteet sijaitsevat tyypillisesti noin tunnin ajomatkan sisällä suurimmista kaupungeista, eli Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Jos tuota ajomatkaa pystyy pidentämään niin hintataso muuttuu helposti edullisemmaksi, vinkkaa Mökki.fi-sivuston edustaja Aleksi Piiroinen.

Pidempi ajomatka voi säästää usean viikon lomasta tuhansia euroja, sillä 4–6 hengen kolmen tähden mökki on helposti yli tuhat euroa viikossa. Myös kesätapahtuma-aikataulut kannattaa ottaa huomioon.

– Myös erilaisten kesätapahtumien suosio näkyy helposti mökkien varaustilanteessa ja hinnassa. Mikäli matkan tarkoituksena ei ole festivaaleilla tai kesäviikoilla vierailu, tulee usein edullisemmaksi majoittua muualle kuin paikkakunnalle jossa tapahtuma järjestetään. Kannattaa siis tutustua myös lomakohteen tai paikkakunnan tapahtumakalenteriin, Piiroinen toteaa.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja