Hausmyllyssä vaikuttanut Poju Kauppisesta: Hieno ihminen

Hausmylly-bändissä vaikuttunut Pasi ”Poju” Heinonen muistelee edesmennyttä Kauppista MTV3.fin Viihteelle.

Muun muassa hiteistään Ikävä lokakuu ja Odotan tunnetun Hausmyllyn jäsen Mika Kauppinen on kuollut. Kauppisen kuoleman vahvisti MTV3.fille bändin keikkoja myyvän MP-Viihteen Marko Palomäki.

Kiekkohitistään Poika saunoo tunnettu laulaja Pasi ”Poju” Heinonen vaikutti Hausmylly-bändissä vuosina 2007–2009. Kauppisen kanssa yhteistyötä tehnyt Poju kuuli yllättävästä kuolemasta lauantaina.

– Olin lauantaina omalle keikalle valmistautumassa, kun tieto tuli. Ei tätä oikein osaa vielä käsittää, Poju toteaa.

Poju muistelee kokemustaan Hausmylly-bändissä opettavaisena.

– Ne olivat hienoja reissuja, joista jäi paljon takataskuun. Kyllä niillä oppi, että miten muusikonuraa kannattaa harjoittaa ja miten ei.

Vaikka Poju ei viime aikoina ollut aktiivisesti Kauppiseen yhteydessä, näkivät he silloin tällöin. Poju muistelee laulajaa hyvällä.

– Kauppinen oli hieno ja herkkä ihminen, oikein sydämellinen. Ei hän olisi ansainnut tällaista kohtaloa. Vuodesta toiseen Mika antoi kaikkensa bändin eteen. Sunnuntaina kun heräsin auringonpaisteeseen, niin tuli mietittyä, että sieltä se Mika nyt vilkuttaa.

Vaikka Poju lopulta lähti bändistä ristiriitaisissa tunnelmissa, ei hän ole katkeroitunut. Mies kuvailee muun muassa keikkailun ja perhe-elämän yhdistämisen vaikuttaneen päätökseen. Pojun tulevalla levyllä kuullaan myös päivitetty versio Hausmyllyn hitistä Ikävä lokakuu. Laulaja haluaa kuitenkin korostaa, että kyseessä ei ole mikään mauton markkinointikikka.

– Levy on suunniteltu jo kuukausia sitten ja se meni jo viime viikolla painoon. Hausmyllyn Alangon Petrin kanssa tästä on sovittu. Halusin oman Hausmylly-historian takia ottaa hienon biisin levylle, kunnianosoituksena bändille. Kieltämättä tuli hieman outo olo eilisen uutisen jälkeen, ei tätä oikein ole pystynyt vielä käsittelemään.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat