Hausmyllyn Enzo aloitti rankat syöpähoidot: En heitä lusikkaa nurkkaan

Hausmyllyn räppäri Hannu "Enzo" Pulkkinen sairastaa keuhko- ja eturauhassyöpää. Mies jatkaa kuitenkin täyttä höyryä eteenpäin.

Hausmylly-yhtyeen Hannu "Enzo" Pulkkinen sai kuulla viime viikolla sairastavansa keuhko- ja eturauhassyöpää.

Pulkkinen aloitti maanantaina rankat säde- ja sytostaattihoidot.

– Tällä hetkellä olo on yllättävän hyvä. Ihan normaalia siis kuuluu. Sovitut keikat hoidetaan ja tehdään siinä ohessa uusia biisejä. Julkaisusta ei ole tarkempaa tietoa, puhelimitse tavoitettu Enzo kertoo MTV.fille.

– Syövälle ei voi kuitenkaan mitään. Mutta nykypäivänä on olemassa hyvät hoitokeinot. En ole missään nimessä heittämässä lusikkaa nurkkaan.

Hausmyllyssä koko sen 26-vuotisen olemassaolon ajan mukana ollut Pulkkinen on saanut runsaasti tukea tutuilta ja tuntemattomilta muun muassa sosiaalisessa mediassa.

– Faneilta on tullut yllättävän paljon kannustavia viestejä. Lisäksi monet saman sairauden kokeneet tuntemattomat ihmiset ovat ottaneet yhteyttä.

Enzo kertoo Hausmyllyn syksyn olevan jo myyty täyteen keikkoja. Bändi keikkailee nykyään niin duo-, trio- kuin bändimuodossakin. Trioversiossa on mukana iskelmätähtenä uraa tehnyt Janne Hurme.

– Oma jaksaminen ei huoleta. Tätä tehdään niin pitkään kuin pystytään.

Keikkaa pukkaa

Hausmylly esiintyy elokuussa muun muassa Oulussa Ysärifestivaaleilla ja Helsingissä We Love The 90's -tapahtumassa.

– Tavallaanhan meidän keikoilla yhdistyvät sukupolvet. Kun suosiomme huippuvuosina keikoilla käyneet olivat noin parikymppisiä. Nyt he ovat noin nelikymppisiä käyvät keikoilla parikymppisten tytärtensä kanssa.

– Meitä kohtaan riittää yllättävän paljon kiinnostusta edelleen. Jos joku olisi sanonut minulle 26 vuotta sitten, että olen mukana Hausmyllyssä vuonna 2015, en olisi uskonut, naurahtaa Pulkkinen.

Entä mikä on Enzon mielestä Hausmyllyn uran ikimuistoisin hetki?

– Ehkä se, kun läpimurtohittimme Mustamies lähti soimaan radioissa ja oli vuoden 1991 myydyin single Suomessa. Tai se, kun osallistuimme kahdesti Syksyn Säveleen ja ylsimme kärkijoukkoon.

– Tai se tunne, kun saa uuden levyn valmiiksi. Se on aina yhtä palkitsevaa.

Lue myös:

    Uusimmat