Hauska video paljastaa, etteivät jenkit tiedä gluteenista mitään

Yhä harvemmat ihmiset syövät gluteenia, mutta mitä se pahamaineinen gluteeni oikeasti tarkoittaa? Jimmy Kimmel Live! -ohjelmassa kysyttiin amerikkalaisilta lenkkeilijöiltä, mitä he arvelevat gluteenin olevan.

Gluteeni on vehnässä, rukiissa ja ohrassa esiintyvä proteiini. Gluteeniton ruokavalio pyyhkiikin pois lautasmallista juuri rukiin, ohran, vehnän.

Ihmiset arvelevat gluteenittoman ruokavalion olevan vähähiilihydraattinen, mutta aina näin ei kuitenkaan ole. Gluteenittomassa ruokavaliossa ei sallita gluteenipitoisia viljoja, mutta hiilihydraatteja ja tärkkelystä kertyy muun muassa myös perunasta ja riisistä sekä siemenviljoista, kuten tattarista tai kvinoasta.

Gluteeniton ruokavalio on välttämätön keliakiaa sairastaville, sillä kyseisen ruokavalion kautta keliaakikon oireet lieventyvät tai poistuvat kokonaan. Monet muutkin hyödyntävät gluteenitonta ruokavaliota esimerkiksi painonhallintakeinona, mutta kuinka monet oikeasti tietävät mitä gluteeni on? Jimmy Kimmel Live! -ohjelmassa kysyttiin useilta lenkkeilijöitä vastausta juuri tähän kysymykseen.

Jokainen videolla oleva henkilö väittää noudattavansa gluteenitonta ruokavaliota. Vastauksen antaminen ei taida olla helppoa, sillä jokainen kiertelee ja kaartelee vastauksen ympärillä hyvinkin kauan. Tällaisia vastauksia kysymykseen kuitenkin saatiin:

– Tämä on aika surullista, mutta en oikeasti tiedä, paidaton mies vastaa hymyillen.

– Gluteeni on niin kuin joku jyvä, eikö niin, toinen paidaton mies arvelee.

– En ole vielä perehtynyt asiaa paljoakaan, mutta venäläinen ystäväni sai minut innostumaan gluteenittomasta ruokavaliosta, mustassa topissa lenkkeilevä tyttö kertoo ennen varsinaista vastaustaan.

Katso, mitä muuta ihmiset arvelevat gluteenin olevan.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat