Hattutempun laukonut Aleksandr Ovetshkin vain askeleen päässä huimasta NHL-ennätyksestä – antoi tiiviin kuvauksen menestyksensä syistä: "Tämä on yksinkertainen peli"

Washington Capitalsin Alexander Ovetshkin jatkoi uskomatonta maalivirettään perjantaina, kun hän laukoi kolme maalia Floridan verkkoon.

36-vuotias venäläinen ei osoita hidastumisen merkkejä. Hattutemppu oli Ovetshkinille kauden ensimmäinen ja uran 28:s NHL:ssä. Kolmella maalillaan ja yhdellä syötöllään Ovetshkin kasvatti kauden 21 ottelun pistesaldokseen 18+18.

Venäläistähti tiivisti Florida-pelin jälkeen menestyksensä taustat.

– Jos minulla on paikka laukoa, lauon. Jos minulla on paikka syöttää, syötän. Tämä on yksinkertainen peli, Ovetshkin kertoili NHL:n virallisten verkkosivujen mukaan. 

Samalla Ovetshkin otti jälleen kolme harppausta kohti Wayne Gretzkyn huikeaa NHL-maalien ennätystä. Gretzky osui urallaan 894 kertaa, ja 748 maalin Ovetshkin on nyt 146 maalin päässä.

Toinen NHL:n maaliennätys sen sijaan on Ovetshkinilla jo käden ulottuvilla. Yksi Florida-ottelun maaleista syntyi ylivoimalla, mikä nosti hänen uransa ylivoimamaalimääräksi 273. Matkaa Dave Andreychukin hallussaan pitämään NHL:n ylivoimamaaliennätykseen on enää yksi vaivainen osuma.

Ennätysmies suhtautui rauhallisesti takaa lähestyvään uhkaan. Vuonna 2006 uransa lopettanut hyökkääjä totesi odotelleensa ohitusta tapahtuvaksi jo hyvän aikaa.

– Ylivoima on suuri osa hänen peliään. Oli selvää, että terveenä pysyessään hän tulisi lopulta ohittamaan minut.

Gretzkyn kaikkien aikojen maaliennätykseen venäläistähdellä on vielä matkaa, mutta hurja maalivire osoittaa kaiken olevan mahdollista.


Lue myös:

    Uusimmat