Harvinaista kuultavaa! Tältä kuulostaa lumileopardin ja kouluttajan välinen keskustelu – ”Lux on poikkeuksellisen puhelias”

1:58
Korkeasaaressa asusteleva lumileopardi Lux jutustelee hoitajansa kanssa.

Lumileopardit eivät karju, niin kuin moni muu kissaeläinlaji. Heidän ääntelynsä on varsin omaperäistä.

Korkeasaaren eläintarhassa on alkamassa uusi, normaali päivä ja 2,5-vuotias lumileopardi Lux keskustelee hoitajansa, Jonne Stenrothin kanssa päivän tulevasta ruokailuhetkestä.

– Toisin kuin voisi olettaa, niin lumileopardit eivät ääntele kovaäänisesti karjuen. Lumileopardin ääntely on hyvin omanlaista, ja Korkeasaari kuvaileekin sitä mouruamiseksi.

– Lux tykkää paljon jutella ja mitä enemmän sen kanssa juttelee, niin sitä enemmän Lux myös vastailee takaisin, kertoo Luxin hoitaja Jonne Stenroth.

Näin kovaa juttukaveria ei läheskään kaikista lumileopardeista saa.

– Luxin isovanhemmat asustavat myös Korkeasaaressa, mutta he eivät ole läheskään näin kovia juttelemaan, Stenroth osaa kertoa.

Lumileopardit ovat Korkeasaaren konkareita

Lumileopardeilla on pitkä historia Korkeasaaressa. 1960-luvulta lähtien saarella on syntynyt reilu sata pentua, mikä on enemmän kuin missään muussa eläintarhassa. Alkujaan laji on peräisin Himalajan kylmiltä ja lumisilta vuoristoseuduilta.

– Lumileopardit viihtyvät viileässä ilmastossa ja siitä syystä Suomen ilmasto on erityisen sopiva niille. Tällä hetkellä käynnissä oleva poikkeusellisen leuto talvi ei kuitenkaan vaikuta lumileopardeihin sen kummemmin, selventää lumileopardien hoitaja Stenroth.

Katso videolta lumileopardi Luxin ja hänen hoitajansa hulvaton juttutuokio.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja