Harvinainen sairaus sai kuukautiset jatkumaan viisi vuotta putkeen: Naiselle ehdotettiin jopa kohdunpoistoa

Nuori nainen kärsii harvinaisesta verenvuotohäiriöstä, joka sai hänen kuukautisensa jatkumaan useamman vuoden putkeen ennen sopivan hoitokeinon löytymistä. 

Ensimmäiset kuukautiset ovat monelle nuorelle naisille jännittävä tapahtuma. Voi siis vain kuvitella, kuinka hämmentävää se oli 14-vuotiaalle Chloe Christosille, jonka ensimmäiset kuukautiset jatkuivat viisi vuotta putkeen. 

Nykyisin 27-vuotias Christos kertoo vuosia kestäneen vuodon vieneen hänet sairaalaan useamman kerran vakavan raudanpuutteen vuoksi.

– Tunsin itseni erilaiseksi ja yksinäiseksi. Tiesin, ettei se ollut normaalia, mutta olin liian hämmentynyt puhuakseni siitä.

Naiselle ehdotettiin kohdunpoistoa

Viisi vuotta alati jatkuvasta vuodosta kärsineelle naiselle diagnosoitiin lopulta Willebrandin tauti eli verenvuotohäiriö, jossa veri ei hyydy kunnolla. Diagnoosista huolimatta Christosin oireisiin ei ollut yksinkertaista parannuskeinoa. Yksi lääkäreistä suositteli hänelle kohdunpoistoa hallitsemattoman verenvuodon pysäyttämiseksi. Christos ei kuitenkaan ollut valmis luopumaan mahdollisuuksistaan lapsiin.

– En tiennyt, haluanko koskaan lapsia. En kuitenkaan halunnut luopua siitä, mikä tekee minut naiseksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen kertoo törmänneensä vuosien aikana lukuisiin lääkäreihin, jotka eivät ymmärtäneet täysin mitä kaikkea verenvuotohäiriö saa naisilla aikaan. Vuosia jatkuva verenvuoto tekee hoidoista monimutkaisempia ja vaikeampia kuin kyseistä tautia sairastavilla miehillä.

Lukuisten hoitojen jälkeen Christos löysi viimein ratkaisun lääkkeestä, joka toimi hänelle. Nainen koki elämänsä ensimmäiset normaalit kuukautiset vain muutama kuukausi sitten 27-vuotiaana.

– Tunnen itseni niin onnelliseksi, että löysin keinon, joka toimii minulle.

Nyt Christos pyrkii levittämään tietoisuutta tästä elämää rajoittavasta verenvuotohäiriöstä. Useat naiset saattavat elää oireiden kanssa vuosia ilman kunnon diagnoosia. 

Lähde: ABC

Lue myös:

    Uusimmat