Harvinainen rekonstruktiovideo kaksoismurhasta: Katkeroitunut pappi näytti itse, kuinka hän ampui pariskunnan kylmäverisesti

Katkera pappi ampui avioparin kylmäverisesti haulikolla Savonlinnassa 2023 13:22
Ortodoksipappi tuomittiin Savonlinnan kaksoismurhasta 2023 – mies häiriköi uhrejaan vuoden ennen tekoa.

Tammikuussa 2023 hätäkeskus sai soiton, jossa mies kertoi tappaneensa kaksi ihmistä Etelä-Savossa Savonlinnassa. Tutkinnassa selvisi, että katkeroitunut kuusikymppinen, entinen ortodoksipappi oli ampunut avioparin haulikolla vuosikymmenten takaisen kaunan takia.

– Mies kertoi hätäkeskuspäivystäjälle, että hän oli ampunut kaksi ihmistä Savonlinnassa. Hän nimesi henkilöt ja kertoi paikan, missä teko oli tapahtunut, rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo Rikospaikan haastattelussa.

Poliisit hälytettiin välittömästi tekijän perään ja surmapaikalle.

Savonlinnassa sijaitsevasta omakotitalosta löytyi kaksi vainajaa. 

Kuusikymppinen mies oli ammuttu talon ulko-ovelle eteiseen ja seitsemänkymppinen nainen löytyi peremmältä talosta. Miestä oli ammutti rintaan sydämen kohdalle ja naista teloitustyylillä niskaan.

Vajaa tunti hätäkeskusilmoituksen jälkeen poliisit ottivat epäillyn miehen kiinni Joroisista. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Motiivina vuosikymmeniä vanha kauna

Mies kertoi poliisikuulusteluissa henkirikoksen syyksi vanhan, jopa vuosikymmeniä kestäneen kaunan ja katkeruuden naista kohtaan. Kaunan syy on poliisin tiedossa, mutta se on salassapidettävää tietoa.

Mies oli tutustunut itseään kymmenen vuotta vanhempaan naiseen 1980-luvun alkupuolella Kuopiossa. 

– Siellä oli tapahtunut jotain, mistä mies oli katkeroitunut naista kohtaan. Kauna oli kestänyt 40 vuotta ja jostain syystä se oli tullut uudestaan miehen mieleen. 

– Mies oli alkanut tammikuun 2022 loppupuolella ottamaan yhteyttä naiseen ja häiriköimään häntä, Venäläinen kertoo.

Mies palkkasi avukseen jopa yksityisetsivän jäljittämään naisen olinpaikkaa.

Poliisi teki esitutkinnan aikana rekonstruktiovideon, jolla ortodoksisen pappisvihkimyksen saanut mies itse kertoi ja näytti, miten hän ampui haulikolla pariskunnan. 

Voit katsoa harvinaisen rekonstruktion yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat