Mainos

Harvalla presidentillä on ollut alaikäisiä lapsia virassa ollessaan – Nikolai II on edellinen virkakaudella lapsen saanut Suomen päämies

Suomen historiasta ei vielä löydy presidenttiä, joka olisi saanut lapsen virassa ollessaan. Historiasta löytyy niukalti myös presidenttejä, joilla olisi ollut alaikäisiä lapsia valtion ykkösvirkaa hoitaessaan.

Itsenäisen Suomen ensimmäisellä presidentillä K. J. Ståhlbergilla oli kaksi kouluikäistä lasta, kun hän astui virkaan vuonna 1919. Lapset Juho ja Kyllikki olivat syntyneet vuosina 1907 ja 1908.

Kun Lauri Kristian Relanderista tuli Suomen toinen presidentti vuonna 1925, hänellä oli teini-ikäinen, 14-vuotias poika Ragnar ja 17-vuotias tytär Maja-Lisa.

Virkakaudella Suomen päämiehelle syntyi lapsia viimeksi autonomian ajalle. Tsaari Nikolai II sai kaikki viisi lastaan ollessaan Suomen suurruhtinaana. Lapsista nuori, Aleksei syntyi vuonna 1904.

Helmikuussa Jenni Haukiolle syntyvä lapsi on hänen ensimmäisensä ja presidentti Sauli Niinistölle kolmas. Toisen maailmansodan jälkeen vain Juho Kusti Paasikivellä on ollut enemmän lapsia, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa.

Sen sijaan K.J. Ståhlbergillä, P.E. Svinhufvudilla Kyösti Kalliolla oli kaikilla kuusi lasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.