Mainos

Härskit Nicki Minaj -hahmot olivat liikaa kaupunkilaisille – järjestäjän tempaus luvaton

Helsingin kaupunki täyttyi keskiviikkona amerikkalaistähti Nicki Minajin härskiä poseerausta esittävistä pahvihahmoista.

Keskiviikkoaamuna Helsingin keskustassa moni hieraisi silmiään. Tuhat kappaletta pahvisia, kyykyssä olevia Nicki Minaj-hahmoja nökötti toinen toistaan hassummissa paikoissa.

Kyseessä oli Summer Up -festivaalin tempaus, jolla promottiin ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvan amerikkalaisartistin keikkaa. Nicki Minaj- pahvifiguurit lähtivät nuorten avustajien kyyditsemänä liikkeelle Helsingin tuomiokirkon portailta ja levisivät nopeasti ympäri keskustaa.

Rakennusvirastoon tullut tuohtunutta palautetta

Kaupunkilaiset eivät suinkaan hyvällä katsoneet satojen pahvifiguurien leviämistä ympäri kaupunkia. Figuureja aseteltiin eri kaupunginosiin näkyville paikoille, mutta myös tuuli puuttui asiaan ja hoiti oman osuutensa figuurien levittämisessä.

Paheksuntaa ei suinkaan vähentänyt se, että Nicki Minaj poseeraa kuvassa pakarat vilkkuen viettelevässä ”twerkkausasennossa”.

Helsingin kaupungin rakennusviraston viestintäsuunnittelija Lauri Hänninen kertoo, että virasto on saanut kaupunkilaisilta valituksia tapahtuneesta.

– Kaupunkilaisilta on tullut valituksia sähköpostitse. Tuohtuneina on kyselty, että onko kaupunki antanut tällaiselle kampanjalle luvan.

Festivaalin järjestäjät eivät olleet kysyneet promootiotempaukseen lupaa rakennusvirastolta.

– Olemme vastanneet kyselijöille, että tämä tempaus on tullut meille yhtä suurena yllätyksenä kuin heille.

Mainoskampanjan olisi pitänyt hakea lupaa rakennusvirastolta. Virasto olisi tapauskohtaisesti määritellyt esimerkiksi sen, sopiiko kampanja kaupunkikuvaan.

– En osaa sanoa, onko näin laajaa kampanjaa toteutettu koskaan luvan kanssa. Tämä promootio kosketti niin monia kaupunginosia ja paikkoja. Yleensä lupa haetaan vain tiettyyn paikkaan, kuten Esplanadin puistoon.

Hänninen on samaa mieltä Helsingin Sanomien ensimmäisenä haastatelleen Helsingin rakennusviraston alueidenkäyttöpäällikkö Pirjo-Liina Koivusaaren kanssa, vastaavalle kampanjalle olisi tuskin annettu lupaa.

– Haluamme pitää kaupungin sellaisessa kunnossa, että siellä on kiva liikkua. Tämä on toki makuasia, mutta aika monet olisivat varmasti sitä meiltä, että tämä ei ole ihan sopivaa.

Siivouksesta saattaa poikia lasku järjestäjälle

Viraston onneksi suurin osa pahvifiguureista näyttää jo iltapäivään mennessä lähteneen fanien mukana pois kaupungin katukuvasta. Koska tempauksen järjestäjällä ei ollut lupaa mainoskampanjaan, saattaisi sen jälkipyykistä koitua vielä seurauksia.

– Huolestuimme siitä, että eihän pahvifiguureista vaan aiheudu jäteongelma, kun ne jäävät tuulen riepoteltavaksi kaupungille. Jos me joudumme laajasti siivoamaan kaupungilla, niin siitä lähetetään sitten järjestäjälle lasku. Toivottavasti tämä on opettavainen tilanne, että luvat pitää olla.

Virasto toivoo, että pahvifiguurit ovat poissa katukuvasta iltaan mennessä.

Rakennusvirasto on yrittänyt tavoittaa Summer Up -festivaalin tempausta järjestänyttä Martin Mustosta. Lopulta he olivat saaneet mieheen yhteyden Twitterin kautta. Järjestäjä oli luottavaisin mielin sen suhteen, että pahvifiguurit kulkeutuvat pois kaupungilta fanien matkassa. 

MTV.fi tavoitti tempauksen järjestäjän Martin Mustosen, lue haastattelu täältä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja