Eric Marlon Bishop, Onika Tanya Maraj, Caryn Elaine Johnson… – tunnistatko kansainvälisten julkkisten oikeat nimet ja tarinat niiden takana?

Moni julkisuudesta tuttu henkilö ei ole oikealta nimeltään ollenkaan sellainen, millä hänet tunnetaan. 

Monella julkisuuden henkilöllä on käytössä taiteilijanimi, jolla suuri yleisö heidät tuntee. Listasimme artisteja, näyttelijöitä ja muita parrasvaloista tuttuja henkilöitä, joiden oikea nimi saattaa yllättää. 

Jamie Foxx = Eric Marlon Bishop

Koomikko Jamie Foxx selitti nimenmuutoksensa syyn Late Show with David Letterman -ohjelmassa. Kun hän aloitti stand up -piireissä, hän huomasi, että naiskoomikot olivat niin harvinaisia, että he saivat aina paikan. Näin hän alkoi miettiä unisex-nimiä ja päätyi Jamie Foxxiin. Sen ansiosta hän sai keikkoja yhä enemmän. 

Calvin Harris = Adam Richard Wiles

Elektronisen musiikin tuottaja-muusikko Calvin Harris kertoi vuonna 2009 Digital Spyn haastattelussa, että hänen ensimmäinen kappaleensa oli enemmänkin soul-kappale, joten hän ajatteli Calvin Harris -nimen olevan hänen oikeaa nimeään ”rodullisesti epäselvempi”.

Lorde = Ella Marija Lani Yelich-O'Connor

Uusiseelantilainen laulaja Lorde oli aina haaveillut Lord-nimestä, mutta koki sen liian maskuliinisena. Lisäksi hän on ollut pienestä pitäen kiinnostunut kuninkaallisista ja aristokraateista, joten hän teki Lordista feminiinisemmän lisäämällä perään e-kirjaimen. Lorde kertoi Interview Magazinelle, että jotkut ihmiset ajattelevat, että nimi on uskonnollinen, mutta se ei pidä paikkaansa. 

Natalie Portman = Neta-Lee Hershlag

Näyttelijä Natalie Portmanin isoäidin tyttönimi oli Portman. Natalie tuli perheensä kanssa Yhdysvaltoihin Israelista, kun hän oli 3-vuotias. 

Prinssi Harry = Henry Charles Albert David

Prinssi Harry on kertonut, ettei hänellä ole aavistustakaan, miksi häntä kutsutaan Henryn sijaan Harryksi. Myös hänen vaimonsa herttuatar Meghan kulkee toisella nimellään, sillä hänen etunimensä on Rachel.

Lady Gaga = Stefani Joanne Angelina Germanotta

Popkuningatar Lady Gagan nimen taustalla on automaattinen viestin korjaus. Vuonna 2006 hän tapasi musiikkituottaja Rob Fusarin, joka vertasi hänen laulutaitoaan Queen-yhtyeen Freddie Mercuryyn. Tuottaja lauloi Radio Ga Ga -kappaletta aina, kun Gaga astui studioon. Yhtenä päivänä kaksikko tekstaili ja puhelimen viestien automaattinen korjaustoiminto muutti kappaleen Lady Gaga -nimiseksi. Tämän jälkeen Lady Gaga oli vastannut viestiin: ”Se on siinä”.  

Nicki Minaj = Onika Tanya Maraj

Rap-artisti Nicki Minaj  ei ole itseasiassa koskaan pitänyt taiteilijanimestään. Hän kertoi The Guardianille, että ensimmäisen laulutuotantonsa aikana eräs mies halusi hänen nimekseen Minaj, vaikka hän vastusti kynsin hampain. 

– Mutta hän vakuutti minut. Olen aina vihannut sitä, Nicki Minaj kertoi. 

Lana Del Ray = Elizabeth Woolridge Grant

The Guardianin mukaan ensimmäisen kerran artisti Lana Del Ray yritti lyödä läpi nimellä Lizzie Grant. Silloin hänen uransa ei vielä ottanut tuulta alleen, joten hän vaihtoi taiteilijanimekseen Lana Del Ray. Ja se toimi. 

Lizzo = Melissa Viviane Jefferson

Kun rap-artisti Lizzo  oli nuorempana osa eräänlaista rap-ryhmää, niin hänen nimensä piti olla Lizza, joka on muunnos hänen oikeasta nimestään. Mutta siihen aikaan Jay-Z:n kappale Izzo oli suosittu, joten hän yhdisti oman nimensä ja tuon kappaleen.  

Whoopi Goldberg = Caryn Elaine Johnson

Koomikko-näyttelijä Whoopi Goldberg  muutti Johnson-sukunimensä, koska Goldberg toi enemmän esiin hänen juutalaista kulttuuriperintöään. Whoopi-nimi taas tulee, uskokaa tai älkää, pierutyynystä. 

– Jos sinulle tulee hieman kaasua, niin se täytyy päästää pois. Ihmiset ovat sanoneet minun olevan kuin pierutyyny (eng. a whoopee cushion). Ja siitä nimeni tulee, Goldberg kertoi The Listin julkaisemassa jutussa

Elton John = Reginald Kenneth Dwight

Poptähti-pianisti Elton Johnin taiteilijanimi on saanut inspiraationsa hänen Bluesology-yhtyeensä kahdesta jäsenestä ja tarpeesta päästää irti menneisyyden vaikeista kokemuksista. Taiteilijanimen käyttäminen antoi hänelle ”uuden elämän”.

Vin Diesel = Mark Sinclair

Fast & Furious -elokuvista tuttu näyttelijä Vin Diesel työskenteli aikoinaan portsarina newyorkilaisessa yökerhossa ja alkoi käyttää nykyistä nimeään kuulostaakseen kovemmalta tyypiltä.

Bruno Mars = Peter Gene Hernandez

Artisti Bruno Mars  sai Bruno-lempinimensä, koska oli pullea vauvana. Hän kertoi Rap Up -julkaisulle, että etunimi tulee Bruno Sammartinosta, joka oli iso ja lihava showpainija. Mars taas on saanut alkunsa siitä, että monet tytöt sanoivat artistin olevan jostain muualta kuin tältä pallolta. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat