Mainos

Järjestäjä ihmettelee Nicki Minaj -tempauksen lupavaatimuksia – valmis vaikka siivouspuuhiin

Keskiviikkoaamuna Helsingin katukuvassa seikkaili tuhat härskissä asennossa poseeraavaa laulaja Nicki Minaj -pahvihahmoa. Luvaton tempaus poiki valituksia ja sanomista viranomaisilta. Nyt tempauksesta puhuu sen järjestäjä, Summer Up -festivaalin johtaja Martin Mustonen.

Uutisoimme aiemmin Summer up -festivaalin järjestämästä tempauksesta, jossa Nicki Minaj -pahvihahmoja ripoteltiin ympäri kaupunkia. Luvaton tempaus aiheutti paheksuntaa.

MTV.fi tavoitti tempauksen takana olevan Summer up -festivaalin järjestäjän Martin Mustosen. Hän kertoi olleensa iltapäivästä poissa puhelimen ääreltä. Tänä aikana hänelle oli tullut tempauksen tiimoilta kymmeniä yhteydenottoja. Mustonen kertoo olevansa tietoinen siitä, että tempauksen luvat eivät olleet kunnossa.

– Isoin syy luvattomuudelle oli se, että olimme kuitenkin isolla Senaatintorin alueella vain noin tunnin ajan heti aamusta. Olimme kirkon portailla aamulla aikaan, jolloin ei ole ketään paikalla eikä tempaus häiritse ketään. Kyse oli valokuvan ottamisesta! Sitä kukaan ei voi kieltää, minkälaisen valokuvan haluamme vaikka kirkosta ottaa.

– Tuskin tempausta edes moni huomasi. Eivät pahvifiguurit kauaa olleet keskustassakaan, kun fanit ottivat ne mukaan. Tosin Kampin kauppakeskukseen sisälle niitä ei olisi nyt tarvinnut viedä, sen otan omaan piikkiini.

Mustonen myös toteaa, ettei hän ole aivan perillä siitä, mitä lupia tempausta varten pitäisi kysyä.

– Eivätkö kadut ole ihan vapaita? Kyse ei kuitenkaan ollut mistään kiinnitettävistä mainoksista, vaan tervetulotempauksesta. En oikeastaan edes koe, että tähän tarvitsee lupaa.

Järjestäjä valmis siivoamaan vaikka itse tarvittaessa

Mustosella on täysi luotto siihen, että pahvifiguurit kulkeutuvat päivän aikana fanien mukana pois kaupungilta. Tärppinä tähän on ollut muun muassa se, että noin joka kymmenennessä pahvikuvassa on taustalla olut kiinnitettynä liput festivaaleille.

Mustonen aikoo kuitenkin pitää huolen siitä, ettei rakennusviraston tarvitse lähettää hänelle siivouslaskua.

– Kysyisin kyllä, että millä perusteilla lasku tulisi? Tilanne on mielestäni vähän vaikeasti tulkittavissa ja muutenkin tuli vähän kärpäsestä härkänen. Uskon, että pahvifiguurit ovat tänään poissa katukuvasta ilman meidän apua. Aion kuitenkin käydä tiimin kanssa kaupungilla katsomassa.

– Ei olla myymässä mitään, eikä roskaamassa, kun hahmot ovat poissa iltaan mennessä! Ei pitäs olla nokan koputtamista kenelläkään. 

Onko seuraavaa tempausta varten sitten luvat kunnossa?

– Kyllä me pääpiirteittäin aina kysytään luvat, ei me mitään rikollisia olla. Tässä tapauksessa vain koimme, että tempaus toteutuu helpommin, kun ei etukäteen soitella. Olimme vähän pahoja poikia.

Mustosen korviin kampanjasta on kiirinyt sekä positiivista että negatiivista palautetta. Hän uskoo tempauksesta hermostuneiden olevan niitä, jotka eivät muutenkaan pidä amerikkalaisartistin rohkeasta imagosta.

– Enemmän on tullut positiivista, mutta toki on myös niitä, jotka pahoittavat mielensä. Se ei tietenkään ollut tarkoitus. Harmillista, mutta aina ei voi kaikkia miellyttää enkä koe, että meidän pitäisi pyytää anteeksi. Tämä oli kuitenkin tarkoitettu harmittomaksi piristykseksi aamuun. Nöyrin mielin eteenpäin.

Tempauksen luvattomuudesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja