Harry ja Meghan paljastivat osan tulevaisuuden työsuunnitelmistaan – yllättävä yhteys Archie-poikaan: "Siitä tuli inspiraatio poikamme nimeen"

Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää 6:37
Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa oikeasti näyttää

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan paljastivat aikovansa tulevaisuudessa panostaa Archewell-nimiseen hyväntekeväisyysorganisaatioonsa. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät kuninkaalliset velvollisuudet ja elämän Isossa-Britanniassa virallisesti maalis-huhtikuun vaihteessa. Pari suuntasi ensin Kanadaan ja tämän jälkeen Los Angelesiin, josta he etsivät tällä hetkellä pysyvää kotia.  

Herttuapari teki koko maailmaa kohauttaneen ilmoituksensa kuninkaallisesta elämästä vetäytymisestään tammikuun alussa. Tuolloin pariskunta kertoi aikovansa jatkossa työskennellä taloudellisesti itsenäisinä brittihovista. Ilmoituksesta lähtien on liikkunut runsaasti spekulaatiota siihen liittyen, millä tavoin Harry ja Meghan aikovat jatkossa työskennellä. 

The Telegraph -lehti kertoo Harryn ja Meghanin aikovan lanseerata pian Archewell-nimisen hyväntekeväisyysjärjestönsä. Archewell-järjestön tarkoituksena on olla "monimediainen opetusimperiumi", johon sisältyy muun muassa hyvinvointinettisivusto sekä erilaista tukiryhmätoimintaa. 

Archewell-nimi juontaa juurensa kreikan kielen sanaan arche, jolla on myös yhteys parin vajaan vuoden ikäisen esikoisen Archie Harrisonin nimeen. Pari on kommentoinut haluavan, että heidän tuleva järjestönsä on merkityksellinen. 

– Ennen Sussex Royalia tuli idea Archesta – kreikan kielen sanasta, joka tarkoittaa toiminnan lähdettä. Yhdistimme tämän konseptin hyväntekeväisyysjärjestöön, jonka toivoimme rakentavamme jonain päivänä, ja siitä tuli inspiraatio poikamme nimeen. Tehdä jotain tarkoituksellista, tehdä jotain, millä on merkitystä, pari kommentoi. 

– Odotamme innolla Archewellin julkaisemista, kun aika on oikea. 

Harryn ja Meghanin suunnitelmat liittyen tulevaan hyväntekeväisyystoimintaansa ovat viivästyneet johtuen maailmanlaajuisesta koronaviruspandemiasta, kertoo The Guardian. Pariskunnan mukaan he aikovat tehdä julkistuksensa "ajan ollessa kypsä". 

Pariskunta on hakenut organisaatiolleen brändilupia Yhdysvalloista maaliskuussa, ja herttuapari suunnittelee ahkerasti omien hyväntekeväisyys- sekä vapaaehtoispalveluidensa luomista. Harryn ja Meghanin mukaan he haluavat tällä hetkellä keskittyä siihen, kuinka he voivat itse auttaa koronaviruspandemian keskellä, mutta tunsivat kuitenkin, että heidän täytyy paljastaa tietoja seuraavasta yrityksestään.  

Harry ja Meghan olisivat halunneet alunperin kaupallistaa Sussex Royal -brändinsä, mutta tälle suunnitelmalle brittihovi näytti punaista valoa. Harryn isoäiti, 93-vuotias kuningatar Elisabet linjasi alkukeväästä, etteivät Harry ja Meghan saisi käyttää sanaa royal (suom. kuninkaallinen) kaupallisissa tarkoituksissa sen jälkeen, kun he astuvat syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Lähteiden mukaan tämä oli valtava pettymys Harrylle ja Meghanille. 

1. huhtikuuta lähtien Harry ja Meghan eivät ole olleet enää brittihovin työskenteleviä kuninkaallisia. Näin ollen heihin ei enää viitata HRH-titteleillään (suom. hänen kuninkaallinen korkeutensa) eikä heidän elämäänsä enää rahoiteta julkisin verovaroin. 

Lue myös:

    Uusimmat