Harri Säteri sai heti tylyn muistutuksen NHL:n ja Euroopan eroista – "Ei ollut paras pelini"

Videolla kuvaa to-pe-yön NHL-kierrokselta

Suomalaisvahti Harri Säteri pelasi ensimmäisen ottelunsa NHL-seura Arizona Coyotesin riveissä. Säteri oli vaikeasta alusta huolimatta positiivisella mielellä NHL-paluustaan.

Säteri palasi NHL-kaukaloon ensi kerran sitten vuoden 2018, kun Arizona hävisi Vancouver Canucksille tylysti 1-5. Paluuottelu oli Säterille haastava, sillä edellisestä jääkiekko-ottelusta oli vierähtänyt kuukauden päivät.

32-vuotias maalivahti saapui Arizonan vahvuuteen vastan hiljattain, eikä harjoittelutuntumaakaan ole liialti. Arizonan päävalmentaja Andre Tourigny suhtautui haasteista huolimatta positiivisesti Säterin debyyttiin.

– Hän ei ole pelannut pitkään aikaan, ja hän on tottunut pelaamaan paljon. Hän ei ole ollut täällä edes viikkoa, eikä ole juurikaan harjoitellut. Hän on harjoitellut meidän kanssamme vain kerran, Tourigny toteaa Arizonan videolla.

– Meidän täytyi panna hänet tolppien väliin jossain vaiheessa, koska tarvitsemme häntä. Hänen pelissään oli paljon positiivista.

Vaikka Säterin ottelutuntuma onkin kateissa, tunsi suomalaisvahtinsa olonsa hyväksi tolppien välissä. Säteri kuitenkin myöntää pystyvänsä parempaan.

– Nautin joka minuutista. Tietysti tässä on ollut pieni tauko, joten tämä ei ollut paras pelini. Kaiken kaikkiaan tuntui kuitenkin aika hyvältä, Säteri summaa suoritustaan.

Uransa kymmenennen NHL-ottelun pelannut Säteri on torjunut kolmen kauden ajan KHL:ssä. Euroopan ja NHL:n erot valkenivat Säterille nopeasti.

– Ajoitus on hieman pielessä. Peli täällä on erilaista kuin Euroopassa. Se on nopeampaa ja asiat tapahtuvat nopeammin. Se on minusta pääasia. Tarvitsen vain toistoja ja ajoituksen kuntoon, että totun pelitempoon, Säteri toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat