Harmiton valokuva paljasti liikaa – epäilykset heräsivät: valehteliko Red Bull -johto tallin sopimusasioista? "Tässä on tehty todellista salapoliisityötä"

Red Bull vahvisti odotetun sopimusuutisen 18. joulukuuta, kun talli kertoi pestanneensa Sergio Pérezin Max Verstappenin rinnalle ensi kaudeksi. Mutta menivätkö asiat niin kuin talli väittää niiden menneen?

Neuvonantaja Helmut Markon mukaan vaaka kallistui Pérezin suuntaan paitsi tämän hyvien ajosuoritusten vuoksi myös siksi, että meksikolaisella on viime vuosilta ensi käden tietoa Mercedeksen voimanlähteistä.

Tallipäällikkö Christian Hornerin lausunnoista on muodostunut sellainen kuva, että päätös Pérezin pestaamisesta tehtiin vain hieman ennen sopimuksen julkistamista. Horner kertoi asiasta Pérezille ja paikkansa menettäneelle Alexander Albonille, Marko oli yhteydessä Nico Hülkenbergiin, joka oli niin ikään tyrkyllä Albonin paikalle. Nämä puhelut soitettiin vain hetki ennen kuin muu maailma sai tietää asiasta.

Horner julkaisi tämän jälkeen Instagram-tilillään yhteiskuvan Pérezin ja Markon kanssa. Sama kuva ilmestyi myös Pérezin Instagram-tilille ja Red Bullin Twitter-tilille.

Jo tuolloin epäilykset sopimuksen allekirjoittamisen ajankohdasta alkoivat kiertää. Motorsport-Totalin toimittaja Christian Nimmervoll nosti asian esiin seuraavana päivänä sopimuksen julkistamisen jälkeen.

– Kaikki, jotka ovat olleet riittävän onnekkaita vieraillakseen Abu Dhabin tyylikkäässä W-hotellissa, tunnistavat kuvan taustalla näkyvät verhot, joten kuva on täytynyt ottaa siellä, Nimmervoll kirjoitti.

Verhojen lisäksi merkillepantavaa oli myös se, että Pérezillä on kuvassa yllään sama paita, joka hänellä oli yllään jo neljä päivää aiemmin julkaistussa kuvassa, jossa Pérez poseeraa Sebastian Vettelin kanssa Abu Dhabissa.

Kun kuvaa on sittemmin näytetty Markolle, hän joutui myöntämään, että sosiaalisen median salapoliisit ovat oikeassa.

– Tässä on tehty todellista salapoliisityötä, Marko naureskelee nyt Motorsport-Totalille.

Vaikka kuva on otettu kauden viimeisen GP-viikonlopun yhteydessä, Marko vakuuttaa, ettei sopimusta allekirjoitettu vielä tuolloin.

– Kuvalla ei ole mitään tekemistä sopimuksen allekirjoittamisen kanssa. Kyseessä oli vain sosiaalinen tapaaminen. Kuvan ottamisen aikaan mikään ei ollut sataprosenttisen varmaa, ja otimme kuvan siltä varalta, että sopimus saadaan aikaiseksi. Nykypäivänä sähköiset allekirjoitukset ovat mahdollisia.

Markon mukaan Pérezin vaatetus paljastaa kuvan ajankohdasta enemmän kuin verhot.

– Minulla on paksu takki, joten kuva olisi voitu ottaa kaukana pohjoisessa. Pérezillä oli sama paita kuin silloin, kun hän vaihtoi Vettelin kanssa kypärää. Tämä paljasti meidät.

– En muista tarkasti, milloin kuva otettiin. Se oli tapahtumientäyteinen viikonloppu. Kuva oli mahdollista ottaa, koska koronarajoitusten vuoksi emme saaneet lähteä hotellista.

Lue myös:

    Uusimmat