Harkitsetko eroa? Kysy ensin itseltäsi nämä asiat!

Eropäätöstä ei kannata tehdä suivaantuneena tai hetken mielijohteesta. Jos harkitset parisuhteesi päättämistä, kysy ensin itseltäsi nämä asiat.

Etkö ole varma, mihin parisuhteesi on menossa? Oma lukunsa ovat väkivaltaiset parisuhteet – silloin on parasta nostaa kytkintä. Jos parisuhteessasi on tavallisia konflikteja ja pohdit eroa, kysy itseltäsi nämä kysymykset, ennen kuin aiot erota seurustelukumppanistasi.

Olenko vain vihainen?

Ennen kuin voit päättää suhteen päättymisestä, varmista, että teet päätöksen oikeista syistä. Älä päätä parisuhdetta impulsiivisesti tai riidan päätteeksi! Hidasta tahtia ja arvioi: perustuuko tämä päätös kiukkuun? Odota, kunnes olet rauhoittunut ja punnitse syytä eron taustalla. On helppoa antaa periksi, kun on uupunut ja jokin konflikti on ratkaisematta.

Voimmeko selvittää asian?

Voitteko selvittää ongelman – ja haluatteko selvittää sen? Onko suhteessa mitään pelastamisen arvoista? Vaikka olisit vielä epävarma sitoutumisestasi suhteeseenne, yritä löytää ongelmaanne terve ratkaisu. Puhukaa murheistanne ja pyydä reilusti anteeksi, jos olet mokannut jotain. Kuuntele kumppaniasi ja kunnioita hänen tunteitaan. Jos voitte ratkaista konflitkinne, teillä on paremmat työkalut tulevaisuutta varten – ja vaikka keskustelu ei saisikaan ongelmaa ratkaistua, suhteenne ei ainakaan pääty riidoissa.

Teenkö johtopäätöksiä liian nopeasti?

Kun parisuhteessa on vaikeaa, on helppo uppoutua omiin unelmiin. Ei ehkä kannata kuvitella ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella tai olettaa, että elämä tulee olemaan parempaa, kun heittäydyt takaisin sinkuksi. Älä syytä tyytymättömyydestäsi pelkästään parisuhdettasi: mitä tapahtuu, jos eroat ja olet yhä onneton? Vaikka ystäväsi tuhoon tuomitussa suhteessa olisi yhtäläisyyksiä omaasi, siitä ei vielä kannata vetää johtopäätöksiä.

Olenko puhunut avoimesti tarpeistani?

Jos otat eron puheeksi, tuleeko se olemaan kumppanillesi yllätys vai oletko hautonut kaunaa hänen tietämättään? Puhu avoimesti tarpeistasi, haaveistasi ja huolistasi. Sen sijaan, että syyttäisit kumppaniasi levottomuudestasi, kerro, että kaipaat seikkailua. Ei kannata salaa toivoa muutosta, jos vaihtoehto on, että voit tavoitella rakastamiasi asioita rakkaasi tuella. Kommunikaatio on alku terveemmälle parisuhteelle; se auttaa ymmärtämään, mikä on totuus suhteenne luhistumisen takana.

Miten elämäni muuttuu eron jälkeen?

Ennen kuin eroat, valmistaudu tulevaan. Asiat muuttuvat; ero saattaa vaikuttaa asuntoasioihisi ja tietysti sosiaaliseen elämääsi. Päivittäiset rutiinit muuttuvat. Toki on parempi erota kuin jäädä huonoon parisuhteeseen – tai tuhlata kumppanin aikaa, mikäli hänellä on mahdollisuus löytää itselleen sopivampi kumppani – mutta eroa ei kannata harkita, ennen kuin olet miettinyt asian läpi, tai voit päätyä ojasta allikkoon.

AVA

Lähde: Eharmony.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja