Älä tee näitä asioita missään nimessä eron jälkeen

Parisuhteen päätyttyä mieleen tule usein jos jonkinlaista kummallista ideaa. Raja on kuitenkin hyvä vetää johonkin.

Eron jälkeen mieli on usein varsinaisessa tunteiden pyörremyrskyssä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä muutamia asioita, jotka helpottavat omaa oloa varmasti tulevaisuudessa.

Älä soittele entisellesi jatkuvasti

On täysin normaalia, että mitä käsittämättömimmät arkiset asiat muistuttavat jo olemassaolollaan jatkuvasti entisestä kumppanista. Älä kuitenkaan missään tapauksessa soita entiselle kumppanillesi joka kerta kun ajattelet häntä.

Vaikka välit entisen rakkaan kanssa olisivatkin hyvät, ei alituinen soittelu tee loppuen lopuksi hyvää kummallekaan osapuolelle. Mikäli se tilanteeseen sopii, ei yksittäinen puhelu ole kuitenkaan pahitteeksi.

Älä avaudu kaikesta Facebookissa

Eron jälkeen omat mielialat saattavat heitellä hyvinkin paljon. Äärilaidasta toiseen liikkuvista tuntemuksista ei välttämättä kannata avautua juuri Facebookissa.

Kun ero on tuore, usealle ei jää epäselväksi kehen omalla seinällä viitataan vihjailevissa kirjoituksissa. On hyvä muistaa, ettei Facebook ole päiväkirja.

Välttele kauaskantoisia tempauksia

Eron jälkeen mielessä on usein muutokset myös muilla elämän saroilla. Älä kuitenkaan innostu heti eron jälkeen tekemään merkittäviä muutoksia ulkonäköösi.

Musertavan eron kanssa painivalle epäonnistunut uusi radikaali kampaus on helposti viimeinen naula arkkuun. Myös tatuointien tai muiden pysyvien päätösten tekemistä on hyvä harkita tunnemyllerryksen vuoksi hyvin tarkkaan.

Älä ryhdy heti uuteen suhteeseen

Hyppääminen suoraan uuteen parisuhteeseen ei ole missään nimessä suositeltavaa. Eron jälkeen tekee hyvää ajatella asioita ja koota ajatuksensa ennen kuin heittäytyy uuteen suhteeseen. Eroon on aina syy ja tulevaisuutta ajatellen on hyvä punnita, olisiko itse voinut tehdä jotain toisin.

Etsi muita kavereita

Älä haaveile turhan aikaisin pelkästä ystävyydestä entisen kumppanisi kanssa. Usein vähintään toisella kariutuneen suhteen osapuolella on heti tuoreeltaan niin paljon tunteita pelissä, että haaveet pelkästä ystävyydestä eivät ole realistisia. Vanhat tunteet saattavat kyteä hyvinkin pitkään pinnan alla ja on hyvä muistaa, että aika parantaa haavat ja auttaa unohtamaan päättyneen parisuhteen mutkia.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja