Terapeutin vinkit: Näin eroat oikein

Ero on aina pitkä ja vaikea prosessi. Näin teet vaikeasta elämänvaiheesta hieman helpomman.

Eroa on verrattu läheisen kuolemaan, niin kouraiseva ja pitkäaikainen kriisi se on. Pahimmillaan kriisi voi koetella mielenterveyttä ja saada järkevätkin ihmiset käyttäytymään huonosti. Väestöliiton Perhekeskuksen johtaja, psyko- ja pariterapeutti Heli Vaaranen kertoo vinkit parempaan eroon.

Kerro eroaikeista konkreettisesti

Kerro eroaikeistasi konkreettisesti. Sano esimerkiksi: "Haluaisin, että me eroamme" tai "En rakasta sinua enää. Haluan yhdessä kanssasi pohtia, mitä tehdä. Otetaan tälle päätökselle yhdessä aikaa. Etsitään yhdessä tietoja ja neuvoja."

Älä sorru epäselvään ilmaisuun

Älä sorru epäselvään ilmaisuun, kuten "tulen aina rakastamaan sinua, mutta haluan eron".

Kerro tarpeistasi ja odotuksistasi konkreettisesti

Kerro myös tarpeistasi ja odotuksistasi konkreettisesti. Sano esimerkiksi: "Meidän parisuhteesta tulee eron jälkeen kahden vanhemman suhde, olemme loppuelämämme yhdessä lastemme vanhempina. Mutta parisuhde on minun puoleltani loppu".

Etsi keskusteluapua ja tukea ajoissa

On hyvä asia käydä pariterapiassa keskustelemassa puolueettoman osapuolen ohjatessa asiallista keskustelua. Keskustelua on tärkeää, sillä kummankin täytyy saada kertoa oma näkemys ja tietää toisen näkemys siitä, miksi suhde ajautui karille.

Elä harkinta-aika oikein

Eron harkinta-aika on harkintaa, ei uuden romanssin elämistä varten. Harkinta-aikana voi tosiaan harkita tai tehdä surutyötä tästä elämän suurimmasta kriisistä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja