Seitsemän yleisintä tekosyytä jäädä huonoon parisuhteeseen

Kuulostaako joku alta löytyvistä seitsemästä tekosyystä sinnitellä huonossa parisuhteessa tutulta? Jos vastasin kyllä, olisi ehkä aika harkita suhdetta vielä kerran.

Moni on ollut ihmissuhteessa, joita ulkopuoliset ihmettelevät – välillä jopa ääneen: "Miten päädyitte yhteen? Onkohan hän sinulle varmasti oikea?" Vaikka uuteen ja tuoreeseen suhteeseen hypänneestä alkuvaiheissa ihmettely saattaa kuulostaa täysin päättömältä, kun kaikki negatiivinen hukkuu järjettömän rakkauden ja intohimon alle, suhtautuminen toiseen saattaa hiljalleen silti muuttua negatiivisempaan suuntaan. Ehkä suhde alkaa intohimon, rakkauden, hellyyden ja toiselle omistautumisen sijasta täyttyä riidoilla, loukatuilla tunteilla, sanoilla, jotka olisi pitänyt jättää sanomatta ja petetyksi tulemisella.

Annat anteeksi ja sovit suureellisesti kumppanisi kanssa halutessasi jatkuvasti palata vain niihin hyviin aikoihin, kun kaikki oli vielä aurinkoista. Paluu menneisyyteen ei kuitenkaan onnistu, joten alat valmistautua henkisesti siihen, että edessä on ero. Eroon valmistautuessasi saatat kuitenkin masentua ja huomata, että et pysty päästämään rakkaudettomastakaan suhteesta irti, koska pelkäät yksinäisyyttä.

Mikä saa sinut pysymään suhteessa, josta et nauti, mutta et osaa lähteä? Askel lähemmäs onnea on ymmärtää, miksi sorrut tekemiisi päätöksiin. Helmi esittelee Your Tango -sivuston seitsemän kohdan listan syistä, joihin sorrut pitäessäsi kynsin ja hampain kiinni huonosta parisuhteesta.

1. "Olen liian vanha aloittamaan alusta"

Uskot olevasi jo liian vanha uuteen parisuhteeseen. Pelkäät, että jos lähdet nykyisestä suhteestasi, etsit vain epätoivoisesti ja nopeasti uuden kumppanit, ettet jäisi yksin. Saatat myös ajatella, että saat kyllä nykyisen suhteen toimimaan ajan kanssa, ja siinä pysytteleminen on lopulta parempi ratkaisu kuin aloittaa kaikki alusta uuden kumppanin kanssa.

Ehkä biologinen kellosi tikittää, ja se aiheuttaa lisäpainetta parisuhteesta lähtemiseen. Muista, että huonot ihmissuhteet eivät muutu hyviksi edes ajan kanssa.

2. "En halua olla yksin"

Pelkäät yksinäisyyttä. Ehkä sinulla on menneisyyden yksinäisistä lauantai-illoista ikäviä muistoja? Vaikka haluammekin rinnallemme jonkun, jonka kanssa jakaa elämän parhaimmat hetket ja olla lähekkäin, väärän ihmisen kanssa elämänsä jakaminen vain sen vuoksi, ettei joutuisi elämään hetkellisesti yksin, voi johtaa suurempaan kipuun ja murheisiin kuin ajoittainen yksinäisyys.

Jos pelkäät yksinäisyyttä, älä takerru huonoon kumppaniin, vaan etsi ystäviä ja kavereita, joiden kanssa voit viettää aikaa. Jos jaat aikasi mieluummin karvakuonon kanssa, voit harkita myös lemmikin ottamista.

3. "Meidät on luotu toisillemme"

Elät kuvitelmissasi, suhteessa, joka alkoi sadun tavoin. Hän oli herrasmies, ritari kiiltävässä haarniskassaan, ja sinä neito hädässä. Tai ehkä tapaamisessanne oli jotain niin tarinamaista, että uskot, että teidät on kaikesta huolimatta tarkoitettu yhteen – ja teet mitä tahansa saavuttaaksesi tuon kohtalon.

Todellisuudessa hän oli kuitenkin hurmaava alussa, välillänne kipinöi, mutta olette vain kasvaneet eri suuntiin, eikä edes arvomaailmanne kohtaa. Ehkä kannattaisi jo unohtaa tarinanne onnellisen lopun tavoittelu ja ymmärtää, että ette ole muuta kuin toistenne vastakohdat.

4. "En halua loukata häntä"

Tunnet syyllisyyttä siitä ajatuksesta, että jättäisit hänet. Haluat juosta karkuun ja nopeasti suhteesta, joka ei tee kummallekaan teistä hyvää, mutta et halua särkeä hänen sydäntään ja loukata. Saatat myös uskoa, että hän ei löytäisi enää ketään toista jälkeesi, vaan masentuisi ja olisi loppuelämänsä yksin.

Vaikka toisesta huolehtiminen onkin tärkeää, ei se ole oikea syy pysyä romanttisessa suhteessa. Jos olet oikeasti huolissasi, varmista, että hän saa apua eron jälkeen, mutta älä kanna vastuuta yksin ja yritä leikkiä hänen pelastajaansa, vaan jätä se ammattilaisille.

5. "Ehkä minun pitäisi jo asettua aloilleni"

Lähipiirisi painostaa sinua asettumaan aloilleen, ehkä jo perustamaan oman perheen. Hän ei ole sinulle oikea, mutta perheesi pitää hänestä niin paljon, ettet halua tuottaa heille pettymystä. Tai ehkä suurin osa sisaruksistasi ja ystävistäsi on jo avioliitossa ja painostavat sinuakin samaan?

6. "Hän on tarpeeksi hyvä minulle"

Parisuhde – jopa huono – on helppo ratkaisu. Vaikka suhde ei olisi täydellinen tai jotain, mitä olet aina halunnut, olet mukavuusalueellasi ja onnellinen miehesi rinnalla, ja pelkäät muutosta. Hän ei ole huono kumppani, etkä edes välttämättä usko löytäväsi parempaa miestä rinnallesi, joten haluat pysytellä tutussa ja turvallisessa.

Luota itseesi: kun löydät sen oikean, tunnet sen kyllä sisimmissäsi. Muutos tuo yleensä vain positiivista tullessaan.

7. "Kukaan muu ei halua minua"

Pelkäät, ettei kukaan muu halua sinua, joten pysyttelet sen ihmisen rinnalla, joka on aikoinaan luoksesi löytänyt. Moni huonon itsetunnon omaava ajattelee näin. Tiedosta kuitenkin, että niin kauan kuin seurustelet jonkun kanssa, kukaan muu tuskin edes lähestyy varattua naista!

Voit aina hurvitella yrittäessäsi etsiä sitä oikeaa – sinkkuna. Opit uusia asioita, taitoja ja ymmärtämään, mikä tekee juuri sinut onnelliseksi. Näin nousee myös itsetuntosi.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja