Hannu Manninen jatkaa olympialaisiin – "Hampaankoloon jäi"

Yhdistetyn nelinkertainen arvokisavoittaja Hannu Manninen on päättänyt jatkaa uraansa ainakin ensi talven olympiakisoihin asti.

Manninen, 38, teki päättyneeksi kaudeksi paluun huipputasolle kuuden vuoden tauon jälkeen ja kilpaili Lahden MM-hiihdoissa henkilökohtaisen kisan lisäksi joukkuekilpailussa.

Paluukausi jäi kuitenkin syksyllä tulleesta päätöksestä johtuen vajaaksi, joten nyt lähtökohta PyeongChangiin on erilainen.

– Valmistautuminen Lahden MM-kisoihin oli aika lyhyt. Siihen nähden tuloksellisesti meni hyvin, eikä kovin pettynyt voi tulokseenkaan olla, Manninen sanoo Suomen hiihtoliiton tiedotteessa.

Manninen oli suurmäen kisassa 24:s, minkä lisäksi hän nosti Suomen joukkueen viidenneksi vahvalla ankkuriosuudellaan. Sapporon maailmanmestari vuodelta 2007 sai lisäpuhtia varsinkin nuoren joukkueen menestysmahdollisuuksista olympialaisissa.

– Hyvän tuloksen tekeminen Lahdessa oli lähellä, joten hampaankoloon siis jäi. Erityisesti joukkuekisassa podium oli mahdollinen. Kyllä ajatus ensi vuoden olympialaisten joukkuekisasta tuli mieleen ja houkuttaa paljon katsoa se kortti, Manninen toteaa.

Manninen on saavuttanut yhden henkilökohtaisen maailmanmestaruuden lisäksi kaksi MM-kultaa ja yhden olympiakullan joukkuekisoissa. Hänellä on tilillään 48 maailmancupin osakilpailuvoittoa ja neljä peräkkäistä kokonaiscupin voittoa vuosilta 2003-07.

Lue myös:

    Uusimmat