Hankkimasi vaate on vaarassa hilloutua pyykkikoriin, jos et tarkista näitä seikkoja ennen ostopäätöstä

Tarkista nämä seikat vaatteesta ennen ostopäätöstä 1:21
Mitä vaatteesta pitää tarkistaa ennen ostopäätöstä ja miksi? Katso asiantuntijan koko vastaus videolta!

Oikeanlaisella hoidolla ja huollolla voi saada vaatteelleen lisää käyttöikää. On myös ekologista olla heittämättä vaatteita turhaan pois, jos ne voi vähällä vaivalla korjata. Vaatteeseen kannattaa kuitenkin kiinnittää tiettyä huomiota jo ennen sen ostoa.

Muotialan kouluttaja Kaisa Virtanen suosittelee pohtimaan jo ennen vaatteen ostoa, tuleeko sille värinsä ja materiaalinsa puolesta oikeasti käyttöä.

– Esimerkiksi ostaa vaikka silkkivaatteen ja ei ole valmis pesemään sitä käsin. Silloinhan se hirveän helposti jää sinne likapyykkikoriin ja hilloutuu sinne, Virtanen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Mitä kaikkea vaatteesta kannattaa tarkistaa ennen sen ostoa varmistuakseen siitä, että vaatteelle tulee käyttöä? Entä mitkä kaksi välinettä ovat asiantuntijan mukaan tärkeimmät vaatteiden huollossa? Katso vastaus yllä olevalta videolta!

Miten vaatteista poistetaan nypyt? Miten suutari neuvoo huoltamaan kenkiä? Miten hikitahrat saa paidasta pois? Katso koko osuus alla olevalta videolta!

Isoja säästöjä vaatteiden ja kenkien kunnollisella huollolla – huoltamisen ABC 9:22
Muotialan kouluttaja Kaisa Virtanen antaa vinkit vaatteiden huoltoon. Suutari puolestaan kertoo, miten kenkiä tulisi huoltaa.

Lue myös:

    Uusimmat