Mainos

Hänellä on ministerien muhkein osakesalkku

Vain harva nykyisen hallituksen ministereistä on sijoittanut osakkeisiin.

Ministerien tulee antaa eduskunnalle selvitys sidonnaisuuksistaan. Näihin kuuluu muun muassa merkittävä varallisuus, esimerkiksi kiinteistöt, merkittävät tulonlähteet varsinaisen palkkatyön lisäksi sekä osakeomistukset.

Sidonnaisuusilmoituksien mukaan pörssinoteerattujen yhtiöiden osakkeisiin on sijoittanut nykyisestä hallituksesta viisi ministeriä.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) osakesalkussa on muun muassa Nokiaa ja Marimekkoa. Salkun arvo on noin 1 150 euroa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) on sijoittanut Elisaan. Lähes 500 osakkeella salkun arvo on yli 8 100 euroa.

Nykyhallituksen innokkain sijoittaja on maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok). Koskinen on sijoittanut rahojaan muun muassa Outokumpuun, Metsoon ja Nordeaan. Salkussa on myös 120 kaivosyhtiö Talvivaaran osaketta. Koskisella on lisäksi 765 kappaletta Pohjola Pankin A-osaketta, joiden arvo on yli 10 000 euroa. Kaikkien osakkeiden yhteenlaskettu arvo on yli 18 000 euroa.

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) osakesalkusta löytyy muun muassa Neste Oilia, Fortumia ja Nokiaa. Suurin potti tulee kuitenkin Pohjolan Pankin A -osakkeista, joita ministerillä on 192 kappaletta. Näiden arvo oli puolen päivän aikaan lasketun kurssin mukaan hieman yli 2 500 euroa. Koko salkun arvo on noin 5 500 euroa.

Puolustusministeri Carl Haglund on sijoittanut kymmenen pörssiyhtiön osakkeisiin. "Perinteisen" Nokian lisäksi salkussa on esimerkiksi turkisyhtiö Saga Fursin osakkeita. Koko salkun arvo on lähes 9 000 euroa.

Tiedot osakeomistuksista perustuvat eduskunnan sivuilta löytyvään tuoreimpaan ilmoitukseen ministerien sidonnaisuuksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.