"Hän ei ole enää sama ihminen" – Sarahin 12-vuotias poika hakattiin koulussa julmasti: Valvontakameravideo osoittaa, miten opettaja käveli ohi puuttumatta asiaan

Lapsi tuli pieksetyksi koulussa ja sai aivovamman – Opettaja katsoi tilannetta vierestä 2:15
Katso video: Lapsi tuli piestyksi koulussa opettajan katsoessa tilannetta vieressä

Kaliforniassa puhuttaa 12-vuotiaan pojan pahoinpitelytapaus, jossa tilanteen nähneet opettajat eivät puuttuneet lainkaan asiaan koulun pihalla.

– Se olisi voitu estää, jos joku vain olisi välittänyt. Se satutti, koska hän on minulle kaikki.

Näin kommentoi Sarah-äiti (nimi muutettu), jonka poika piestiin tammikuussa 2018 kalifornialaiskoulun pihalla.

Sarahin 12-vuotias poika jäi bussista koulun edessä ja hänen päälleen hyökättiin välittömästi isomman kahdeksasluokkalaisen toimesta.

Sarahin poika sai tilanteessa pysyviä vammoja aivoihin ja selkärankaan. Tilanteen jälkeen pojan opiskelusta ja elämisestä ylipäätään on tullut vaikeaa.

– Hän ei ole enää sama ihminen kuin se lapsi, jonka päästin silloin puoli kahdeksan aikaan aamulla kouluun, Sarah kertoo.

Äiti haastaa koulun oikeuteen

Sarah on päättänyt viedä yli puolitoista vuotta vanhan tapauksen nyt oikeuteen. Koulun pihalta kuvatulta valvontakameravideolta on nähtävissä, että henkilökuntaan kuuluva ihminen kävelee tilanteen ohi puuttumatta lainkaan kahakointiin.

Lopulta kiusaaja itse alkoi auttamaan poikaa. Tällöin myös opettajat reagoivat tilanteeseen viemällä lapsen toimistotiloihin.

Sarahin asianajaja Ben Meiselasin mukaan valvontakameravideolta on nähtävissä, että pahoinpitelijä tiesi mitä teki. 

– Asiakastani kuristetaan videolla useista painepisteistä. Vaikuttaa siltä, että kiusajaa oli katsonut Youtubesta, kuinka löytää kaikista kivuliaimmat painepisteet kaulan alueelta, Meiselas kommentoi.

Asianajaja on ylipäätään tyrmistynyt siitä, miten koulu on hoitanut asiaa.

– Koulupiiri on nähnyt myös videon. Fakta, että he ovat katsoneet videon ja eivät voi pyytää tapahtuneesta edes anteeksi, on kuvottavaa, Meiselas kertoo.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat