Hämmentynyt Haavisto puhuu nyt itse seksuaalisesta suuntautumisestaan: "Oli naispuolisiakin ihastuksia"

Haaviston seksuaalinen suutautuminen nousi puheenaiheeksi – "Tämä asia on kertaalleen käsitelty" 3:18
Huomenta Suomen Pöllöraati pohti hiljattain herännyttä keskustelua siitä, saako presidenttiehdokkaan seksuaalista suuntautumista tuoda esiin.

Haavisto kertoo Instagram-tilillään nuoruuden ihastuksistaan.

Valitsijayhdistyksen ja vihreiden tukema presidenttiehdokas Pekka Haaviston parisuhteesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta on keskusteltu viime päivinä.

Haavisto kommentoi itse asiaa tänään keskiviikkona Instagram-tilillään.

– Presidentin seksuaalisesta suuntautumisesta ja sen mahdollisesta vaikutuksesta viran hoitoon on puhuttu mediassa paljon.

– Tämä hämmentää minua. Kyseessä on ihmisen ominaisuus, ei määrittävä tekijä. Se, ketä me rakastamme tai kenen kanssa jaamme elämämme, ei liity millään tavalla siihen, miten vakaita ja turvallisia johtajia olemme, Haavisto kirjoittaa.

Julkaisuun ladatulla videolla Haavisto kertoo myöhemmin elämässään tajunneensa, että nuoruudessa ihastukset olivat erilaisia tyttöihin ja poikiin.

– Oli varmaan sekä tyttöihin että poikiin joku sellainen kiintyminen tai ihastuminen, josta oikeastaan ajatteli itse, että se on ihan normaalia, että ei siinä ajatellut, että siinä on mitään erityistä ja muuta, Haavisto sanoo. 

Haavisto kertoo kiinnittäneensä itse asiaan huomiota viimeistään murrosiässä.

– Kyllä mulla oli naispuolisiakin ihastuksia nuorena koululaisena ja jotenkin muistan, silloinhan ne oli niitä, joille annettiin lumipesuja ja sitten saatiin jälki-istuntoja, mitä kaikkea saatiinkaan, että sellaista normaalia nuoruutta, Haavisto pohtii.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat