Hämmentävä tulos: Dieselgeneraattorilla ladattu sähköauto kulutti vähemmän kuin pieni dieselauto

Kukaan järkevä ihminen ei normaalisti lataisi sähköautoaan dieselkäyttöisellä generaattorilla, mutta sallittakoon se tämän kerran tutkimuksen nimissä.

Australialainen Tesla-kerho ja maan sähköautoyhdistys päättivät viime viikonloppuna selvittää, miten hyvin sähköauto, tässä tapauksessa Tesla Model S P85D, selviää dieselmoottorilla varustettua Volvo V40 D2:ta vastaan, kun tarkkailun kohteena on kulutus. Vastoin kaikkia taiteen sääntöjä, ladattiin Tesla dieseliä polttoaineenaan käyttävällä generaattorilla.

Generaattori syötti Teslaan 18 kWh:n edestä sähköä käyttämällä 4,46 litraa dieseliä. Teslalla ajettiin tämän jälkeen 104,6 kilometriä maantie- ja kaupunkiajoa yhdistelevällä reitillä.

Volvo alitti viralliset kulutuslukemansa, mutta ei pärjännyt Teslalle

Volvo V40 D2 ajoi tismalleen saman reitin samoissa olosuhteissa. Selvisi, että diesel-Volvo oli kuitenkin käyttänyt samaan, hieman yli sadan kilometrin matkaan 4,8 litraa polttoainetta. Huomionarvoista on, että kyseisen Volvon ilmoitettu kulutus on 4,9 litraa satasella.

Kyseessä oli varsin vaikuttava suoritus Teslalta, joka painaa 700 kiloa enemmän kuin Volvo V40. Omassa luokassaan Tesla ei myöskään ole erityisen pieniruokainen – toisin kuin dieselpihinä pidetty V40 D2, joten taloudellisemmalla sähköautolla toistettuna ero olisi voinut olla suurempikin.

Lähde: RenewEconomy

***

6:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja