Mainos

Haminan kaupunginjohtaja iloitsee Googlen jätti-investoinnista: "Suomessa on tehty monia asioita oikein"

18:57

Googlen ilmoitus 600 miljoonan euron lisäinvestoinnista Haminan palvelinkeskukseen oli luonnollisesti iloinen uutinen myös Haminan kaupungille.

Teknologiajätti osti vanhan Summan paperitehtaan vuonna 2009 ja on investoinut palvelinkeskukseensa tasaisesti vuosien aikana. Perjantain ilmoituksen myötä yhtiön investoinnit Haminassa kohoavat jo yli kahden miljardin euron.

Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa ilmoituksen tulleen yllätyksenä, mutta hän osasi odottaa hyviä uutisia, kun kalenteriin oli varattu puhelu yhtiön kanssa ja samalla tuli tieto pääministeri Antti Rinteen vierailusta kaupungissa lauantaina.

– Nyt ollaan siirrytty uudelle tasolle ja mittakaava on valtava. Kun yhtiölle on vaihtoehtojakin tarjolla, niin kyllä tämä kertoo siitä, että Suomessa on tehty monia asioita oikein, Muhonen sanoo.

Työpaikkojen osalta Googlen laajennukset näkyvät paikkakunnalla varsinkin rakennusalalla. Ensi vuoden alussa rakennustyöt työllistävät noin 1 500 ihmistä. Rakentaminen on vuosien aikana näkynyt kaupungissa monin tavoin.

– Edellinen investointi vaikutti jopa pubikulttuuriin, kun rakentajia tuli niin paljon Britanniasta ja Irlannista, kertoo Muhonen.

Googlen merkitys 20 000 asukkaan pikkukaupungille on erittäin suuri. Haminassa, kuten koko Kymenlaaksossa on yritetty toipua metsäteollisuuden työpaikkojen menetyksistä. Se on näkynyt kaupunkien taloudessa.

– Kun tähän tilanteeseen tulee tällainen kansainvälinen jätti, joka edustaa tulevaisuuden toimialaa, niin se on hieno juttu koko maakunnalle. Toivottavasti perässä tulee muitakin yrityksiä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja