Mainos

Haminaan jättilipun lisäksi kaikkien maiden liput – myös ulkomailta komea lahja 100-vuotiaalle Suomelle

2:07

Joukko ulkovaltoja lahjoittaa satavuotiaalle Suomelle Haminaan nousevan jättilipputangon suurlipun. Haminaan rakentuu tulevina vuosina mittava lippuihin ja liputukseen liittyvä keskus.

Haminan lippumaailman vetonaula, Suomen suurlippu, nousee maamme korkeimmaksi lipputangoksi. Iso joukko ulkomaita on jo lahjoittanut rahaa lippuhankkeeseen ja vuoden päästä valmistuva suurlippu tulee jo näillä varoilla nousemaan ohi Riihimäellä sijaitsevan 40 metrin lipputangon, joka on tällä hetkellä Suomen korkein tanko.

- Se tehdään Suomelle ja suomalaisille ja sen sijoituspaikka on vain Hamina. Rahoitus on ulkovalloilta, mutta myös kaikki kansalaiset pääsevät mukaan joukkorahoituksen kautta tähän hankkeeseen, Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen sanoo.

Tanko nousee sitä korkeammaksi mitä enemmän varoja kertyy. Maksimitavoitteena on 75 metrinen tanko.

Suurlipun lisäksi lippumaailmaan tulee kaikkien 193 YK:n jäsenvaltioiden liput noin 10 metrin tankoihin. Liput sijoitetaan maiden maantieteellisen sijainnin mukaan kuvaamaan maailman maita. Jokaisesta maasta tarjotaan lipun ohella ja sen kautta tietoutta maan kulttuurista, historiasta ja taustoista. Liput on määrä valaista ympärivuotisesti.

Haminaan sijoittuu myös Suomen lipun historiaa kuvaava Suomen lipun tie sekä lippukeskus, johon tulee laaja pysyvä lippunäyttely ja muita liputukseen liittyviä näyttelyitä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.