Hamilton tunsi mestarin läsnäolon: ”Senna tuntuu joskus puhuvan minulle”

Mutkaisella Singaporen katuradalla voittoon ja selvään MM-johtoon karannut Lewis Hamilton piti sunnuntain F1-kisan ajan mielessä, että mikään ei ole varmaa ennen kuin ruutulippu heiluu. Hän kertoi vastaavissa tilanteissa muistelevansa, mitä Ayrton Sennalle kävi Monacossa.

Hamilton kasvatti Marina Bayn jättipotin myös MM-johdon 28 pisteeseen, kun lähin haastaja Sebastian Vettel kolaroi itsensä ulos heti avausmutkassa vieden samalla tallikaverinsa Kimi Räikkösen ja Red Bullin Max Verstappenin mennessään.

Kun toinen Red Bull -kuski Daniel Ricciardo ei pystynyt tämän jälkeen uhkaamaan Hamiltonin voittoa, britti yritti vain pitää keskittymisensä koossa maaliin asti.

– Muutama auto putosi pois edestä ja ajattelin, että minun täytyy samalla pystyä nauttimaan siitä ja samalla se oli iso haaste, koska olisin helposti voinut hukata sen, Hamilton totesi vaikealla radalla vaikeissa olosuhteissa ajamisesta.

Tilanne toi hänelle mieleen idolinsa Ayrton Sennan, joka metsästi koko elämänsä aina vain täydellisempää ajosuoritusta. Vuonna 1988 brasilialainen ajoi ulos ylivoimaisesta johdosta Monacon ahtailla kaduilla, kun McLarenin tiimiradioviesti katkaisi hänen yliluonnollisen puolelle menneen keskittymisensä.

– Ajattelin koko kisan sitä. Aina silloin tällöin mieleeni tulevat Senna ja hänen Monacon kisansa, jossa hän ajoi seinään. Se muistuttaa minua siitä, etten tekisi samaa, Hamilton sanoi.

– Minulla on ollut sellaisia kokemuksia, mutta olen oppinut sen läksyn. Se tulee aina mieleeni ja muistuttaa takaraivossani. Se on melkein kuin hän puhuisi minulle: pysy vain keskittyneenä ja pidä pakka kasassa, Hamilton paljasti.

Lue myös:

    Uusimmat