Hamilton kiitollinen Bottakselle Vettelin kukistamisesta – "Ansaittu voitto"

Lewis Hamiltonin viikonvaihde Sotshissa oli vaikea alusta loppuun. Hän oli F1-sarjan kärkinelikosta koko ajan viimeisenä.

Hamilton ajoi aika-ajossa neljänneksi ja tuli samalla sijalla maaliin. Tallikaveri Valtteri Bottas puolestaan porhalsi todella vakuuttavasti uransa ensimmäiseen voittoon.

– Isot onnittelut Valtterille. Hän teki fantastista työtä ja ansaitsee voittonsa. Hän oli nopea koko viikonlopun ajan, Hamilton nosti hattua vierelleen.

– Minulle tämä oli vain todella, todella outo viikonloppu. Toivottavasti löydän vauhtini seuraavissa kisoissa, britti toivoi.


Hamiltonilla oli suuria ongelmia renkaidensa kanssa koko viikonlopun ajan. Lisäksi kisassa hänen autonsa oli kaiken aikaa ylikuumentunut ja näin kolminkertaisen maailmanmestarin kohtaloksi jäi vaipua pimentoon. Bottas teki kuitenkin työtä myös Hamiltonin pussiin, kakkoseksi ajanut Sebastian Vettel nykäisi johtonsa MM-sarjassa 13 pisteeseen, mutta Bottaksen ansiosta Hamiltonin takamatka ei kasvanut tuon enempää.

– On loistavaa, että me olemme Ferrarin edessä. Se esti Sebastiania karkaamasta liikaa, Hamilton totesi.

Bottaksen ja Vettelin perässä palkintojuhliin ajoi Ferrarin Kimi Räikkönen, jolla ei ollut mitään vaikeuksia pitää Hamiltoniin turvallista eroa. Hamilton arveli, että hänen piti hidastella viidennestä kierroksesta eteenpäin ja tyytyä nelossijaan.

– En muista koska viimeksi meillä oli ylikuumenemista. Se tarkoitti sitä, että olin ulkona voittotaistelusta heti kättelyssä. Minulla oli vauhtia taistella Kimiä vastaan, mutta auto kävi vain kuumana koko ajan. Nyt pitää palata piirrustuspöydän ääreen ja selvittää syyt, Hamilton sanoi.

Seuraava kilpailu ajetaan parin viikon kuluttua Barcelonassa.


Lue myös:

    Uusimmat