F1-yllätysvoittaja teki tempun, jota "tuskin odotti kukaan": "Järjetöntä"

Daniel Ricciardo palasi kolmen vuoden tauon jälkeen F1-osakilpailuvoittajaksi, kun hän ajoi ykköseksi Italian GP:ssä. Australialainen pohti, että Monzassa tapahtunutta tuskin odotti kukaan.

Ricciardo ampaisi kakkosruudusta heti kärkeen ohi Red Bullin Max Verstappenin. Australialainen ei paikastaan kisan aikana luopunut kuin hetkellisesti varikkokäyntinsä jälkeen, kun muut kärjessä eivät olleet pysähtyneet.

– Ollakseni rehellinen, vaikka lähtö onnistui, ei ollut takeita, että johtaisin koko kisan ajan, Ricciardo sanoi kisan jälkeisessä haastattelussa.

Tapahtumia kilpailussa riitti mukaan lukien MM-sarjan kärkikuskien, Red Bullin Max Vestappenin ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin, kolari, joka päätti kummankin kilpailun.

– Oli turva-autoja ja sitä tätä. En usko, että kukaan meistä odotti sitä, että johtaisin kirjaimellisesti lähdöstä maaliin, Ricciardo tuumi mutta totesi, että hän tunsi jo perjantaina, että "jotain hyvää olisi tulossa".

McLaren juhli lopulta peräti kaksoisvoittoa, kun Lando Norris ajoi Ricciardon perässä kakkoseksi.

– Ei vain se, että voitamme, vaan että saamme kaksoisvoiton, se on järjetöntä. McLarenille palkintopallilla oleminen on valtavaa, Ricciardo mehusteli.

Ricciardo oli saavuttanut edellisen osakilpailuvoittonsa vuonna 2018, jolloin hän ajoi vielä Red Bullilla. McLarenilla voitto oli Ricciardon ensimmäinen.

Lue myös:

    Uusimmat