Hamilton tarkkaili Ferrarin katastrofirytäkkää vierestä – antoi ymmärrystä Vettelille

Sebastian Vettelin keskeytyksen avulla MM-johtonsa 28 pisteeseen venyttänyt Lewis Hamilton antoi Ferrari-kuskille ymmärrystä Singaporen kisan jälkeen.

Tuomaristo ei rangaissut ketään lähdön kolarista, jossa Vettel, Max Verstappen ja Kimi Räikkönen osuivat toisiinsa. Puhetta on silti riittänyt ja Vettel on monien mielestä pääsyypää osumaan, sillä hän muutti ajolinjaansa vasemmalle.

Viidennestä ruudusta lähtenyt Hamilton tarkkaili tilannetta takaa ja hän totesi, että Vettelin asemassa oli vaikea tulkita, missä muut menevät.

– Usein, kuten edellinen lähtöni Monzassa, kun lähtee edestä liikkeelle, ei oikeastaan näe kakkosena olevaa. He ovat käytännössä sokeassa pisteessä, jos saavat yhtä hyvän lähdön. Silloin on vaikea tietää, missä he ovat, Hamilton sanoi Autosportin mukaan.

– Silloin ensimmäinen ajatus on suojata omaa paikkaansa, päästä sisälinjalle ja pitää heidät takanaan, ja oletan että Vettel teki niin. Kun tekee sillä tavalla, yhtäkkiä muut näkyvät peileissä ja tajuaa missä he ovat tai sitten he näkyvät ääreisnäössä. Joskus näin havaitsee, mutta silloin huomaa olevansa edellä. En tiedä, kävikö Sebastianille niin, Hamilton pyöritteli.

Räikkönen lähti nelosruudusta kuin ammuttuna.

– Minä näin Kimin, pidin vain silmällä mitä vasemmalla puolella tapahtuu, ja jos jotain draamaa sattuisi, halusin vain mennä suoraan ykkösmutkaan ja välttää osuman, Hamilton sanoi.

Startti: In-car 1:34

Lue myös:

    Uusimmat