Vettel sätti Verstappenia Ferrarin tönimisestä: "Tavaramerkki hänelle"

Sebastian Vettelin mukaan Max Verstappen voisi saada uuden tilaisuuden päästä vastustajan edelle, jos tämä ei löisi kaikkien kisaa vaaraan heti ensimmäisessä puolustustilanteessa. Japanin F1-kisassa tullut törmäys maksoi Vettelille paljon MM-pisteitä.

Verstappen sulki mutkan Vettelin yrittäessä ohi kolmannelle sijalle Suzukassa. Ferrari pyörähti radalla, ja Vettel joutui hakemaan uutta nousua hänniltä. Verstappen oli lopulta kolmas ja Vettel vasta kuudes.

Vettel kertoo lähteneensä uhkarohkeaan ohitusyritykseen nähtyään Verstappenin tehovajeesta kertoneen punaisen valon vilkkuvan auton perässä.

- Hänen akkunsa pätki. Näin sen ja sain hyvän ulostulon mutkassa. Hän yritti puolustautua, ja se on ihan ok. Näin tilaa ja lähdin yrittämään.

- Se on hänelle vähän kuin tavaramerkki, että kun hän näkee jonkun lähestyvän, hän pyrkii tekemään kaikkensa pitääkseen paikkansa, vaikka se on joskus jo liian myöhäistä, Vettel arvostelee.

Kisan alussa Verstappen oli jo kolaroinut Ferrarin Kimi Räikkösen kanssa. Red Bull -kuski ajautui shikaanissa pitkäksi ja palasi radalta suoraan Räikkösen kylkeen. Hän sai tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistuksen.

- Kimin kanssa hän meni ulos radalta, ja mihin hän siitä haluaa mennä? Jos on epäonninen, hän ajaa sinut ulos.

- Minun tapauksessani olin siinä rinta rinnan, mutten pääse siitä mihinkään. En voi kääntää enempää sisäänkään, kun olen jo valmiiksi kaksi pyörää kanttarin päällä. Hänen täytyisi siinä tilanteessa antaa vain tilaa ja taistella vastaan vaikka seuraavassa mutkassa.

- En olisi varmaankaan saanut kovin hyvää ulostuloa, joten tuskin se olisi ollut mennyttä siinä, mutta nyt se oli.

Lue myös:

    Uusimmat