Hamilton löi Bottaksen, Mercedes murskaavan ylivoimainen aika-ajoissa – Kimi Räikkösen umpisurkea putki sai jatkoa

Lauantaina ajettiin F1-kauden neljännen osakilpailun, Britannian GP:n aika-ajot Silverstonen radalla.

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen Lewis Hamilton nappasi uransa seitsemännen paalupaikan Silverstonen radalla. Hamilton löi toiseksi sijoittuneen tallikaverinsa Valtteri Bottaksen 0,313 sekunnin erolla.

Bottas oli toistuvasti Hamiltonia nopeampi ensimmäisellä sektorilla, mutta Hamiltonin vauhti kahdella seuraavalla sektorilla oli liikaa.

Mercedekselle Hamiltonin paalupaikka oli kahdeksas peräkkäinen Silverstonessa.

Kolmosruutuun yltänyt Red Bullin Max Verstappen jäi yli sekunnin päähän Hamiltonista.

Hamilton ja Bottas starttaavat sunnuntain kilpailuun keskikovalla renkaalla. Kärkikymmeniköstä myös Verstappen, Ferrarin Charles Leclerc ja Racing Pointin Lance Stroll starttaavat kisaan keskikovalla renkaalla.

Alfa Romeolla oli taas ongelmia aika-ajovauhtinsa kanssa. Kimi Räikkönen karsiutui jo viidennen kerran peräkkäin heti ensimmäisessä osiossa, ja hänen sijoituksensa oli 18:s.

Tallikaveri Antonio Giovinazzi oli 0,202 sekuntia Räikköstä nopeampana 17:s. Alfa Romeon jäsentenvälisissä Giovinazzi on ollut tällä kaudella Räikköstä nopeampi lukemin 3–1.

Räikkösen ja Giovinazzin lähtöruudut kohenevat sunnuntaiksi yhdellä pykälällä, sillä AlphaTauri-kuljettaja Daniil Kvjatille on tuomittu viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikkoremontista.

Britannian GP:n aika-ajojen tulokset: